NAPADI ZBOG VUČIĆEVOG STAVA O "OLUJI": Hrvati maštaju da se vrati Tadić!

Autor:

Vesti

10.08.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji, ali i zvaničnici vode orkestriranu hajku protiv Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića zbog jasnog stava da je "Oluja" bila genocidna akcija.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Foto: Ilustracija

Tako je potpredsednik vlade Hrvatske Tomo Medved, "heroj Domovinskog rata" i potpredsednik vlade, rekao:

- Nažalost, i ove godine čuli smo neutemeljene poruke, iskrivljavanje istorije i videli performanse iz Sremske Rače u režiji onih koji su učestvovali u agresiji na Hrvatsku. To je unutrašnje pitanje politike Srbije i, pre svega, pitanje s kojim oni kao društvo treba da se suoče i realno sagledaju istorijske činjenice i svoje pogrešne politike iz prošlosti. Poruke koje čujemo ovih dana nisu poruke civilizovane i evropske Srbije, ali svoj put oni određuju sami.

IZ ZAGREBA PORUČUJU DA IM VUČIĆ NE ODGOVARA KAO SAGOVORNIK

 

On je dodao da je "srpskoj politici potreban preokret", dok slično razmišlja poslanik hrvatskog parlamenta Bojan Glavašević.

- Već dugo razmišljam o pitanju na koje još nemam odgovora, a ono glasi: "Kako uspostaviti dijalog kad bi sagovornik u tom dijalogu trebalo da bude Aleksandar Vučić?" Dijalog su svojevremeno uspostavili Ivo Josipović i Boris Tadić. Možemo se nadati da će s vremenom na čelo Srbije opet doći neko s kim ćemo moći raditi na pomirenju, iskreno i prijateljski - poručio je Glavašević na Fejsbuku.

Brojke

250.000

SRBA PROTERANO U "OLUJI"

2.500

UBIJENO ILI NESTALO

Povodom sramnih napada oglasio se potpredsednik Socijalističke parije Srbije Đorđe Milićević:

- Ova hajka predstavlja dokaz da Hrvatska time skreće pažnju sa svojih unutrašnjih problema. Pitanje je da li je i zašto Vučić važniji Hrvatskoj od sopstvenih parlamentarnih izbora ili od ekonomskih problema izazvanih krahom turističke sezone.

Zavide nam na lideru

Analitičar Nebojša Krstić takođe se osvrnuo na medijsku hajku iz Hrvatske.

- Ne mogu da se otmem utisku da je Hrvatima krivo jer nema političara takvog kalibra. Njihov premijer Andrej Plenković je jedna bleda figura. Oni zavide Srbiji što ima lidera kao što je Aleksandar Vučić - kaže Krstić.

Ističe da Srbija nije protiv pomirenja, kako to piše zagrebački Jutarnji list, ali ukazuje na to da pomirenje podrazumeva istinu o "Oluji", da je ta vojno-policijska akcija 1995, tokom koje je iz Hrvatske izbeglo više od 220.000 Srba, bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

 

- Uprkos tome, od Srbije i Srba traže da se s tim saglasimo, da prihvatimo i prisustvujemo njihovom slavlju. Za nas "Oluja" nikada neće biti slavlje. Za nas je to dan žalosti i pijeteta prema velikim srpskim žrtvama - navodi Milićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Mia

10.08.2020 19:16

Mi oluju nikada u zivotu necemo slaviti!

Mia

10.08.2020 19:18

Kada budu rekli istinu mozda, ali mozda mozemo oprostiti.

Mia

10.08.2020 19:20

Hrvatska bolje da gleda svoje dvoriste, a ne tudje.

Petar986

10.08.2020 20:40

Ocekivano od hrvata.