REPUBLIKIN RETROVIZOR: Presuda Darku Šariću, pad broja zaraženih, OLUJA, smrt Isidore Bjelice i Majkla Odža

Autor:

Vesti

09.08.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelju za nama obeležila su brojna dešavanja u našoj zemlji. Jedan od najvećih kriminalaca Darko Šarić, osuđen je zbog pranja novca. Broj zaraženih korona virusom u Srbiji konačno opada. Obeležena je i godišnjica etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske, kao i smrti poznate njiževnice Isidore Bjelice i nekadašnjeg košarkaša Crvene Zvezde Majkla Odža.

RepublikaFoto: Republika/ilustracija
Foto: Ilustracija

Pa da krenemo redom...

Presuda Darku Šariću

Najveći srpski kriminalac i trgovac narkoticima Darko Šarić, osuđen je na 9 godina robije zbog pranja novca koji je stečen trgovinom i prodajom droge. Pored njega osuđeo je još 12 njegovih saradnika među kojima je i Šarićeva desna ruka, Nebojša Jestrović. 

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

Pad broja obolelih od korona virusa u Srbiji

Konačno malo predaha, nakon mesec dana borbe sa epidemijom korona virusa u našoj zemlji, te svakodnevnim beleženjem sve većeg broja novozaraženih, mere koje su uvedene kao preventivne dale su rezultate. Ovo je prva nedelja kako trend obolelih opada.

 

 

 

Epidemiolozi imaju pozitivno mišljenje, suzdržani su još uvek sa prognozama, broj otpuštenih je veći nego broj hospitalizovanih, građani su postali odgovorniji, spremni dočekujemo jesen kada će se udružiti grip i korona virus a pričalo se i o vakcinama kao i od daljim merama, između ostalog i održavanju nastave u obrazovnim ustanovama.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Foto: Ilustracija

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

Obeležavanje zločinačke akcije "Oluja"

Prošlo je ravno 25 godina, od kako su Srbi proterani sa ognjišta iz republike Hrvatske. 250.000 Srba je etnički očišćeno akcijom vojske Hrvatske 1995. godine koja je nazvna "Oluja", 2.000 Srba je ubijeno. To je najveći egzodus od Drugog svetskog rata koji je zadesio naše prostore. I dok Srbi tuguju, Hrvati licemerno u Kninu slave.

 

 

 

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, obeležili su "Dan sećanja" ovog progona u Sremskoj Rači. Ono što je izazvalo brojne komentare povodom godišnjice ovog zločina, jeste i to da je na samo obeležavanje koje je održano u Kninu među visokim Hrvatskim zvaničnicima bio i podpredsednik vlade Hrvatske a predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević.

Foto: Ilustracija

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

Smrt Isidore Bjelice

Kao grom iz vedra neba, građane Srbije potresla je tragična vest povodom smrti poznate književnice Isidore Bjelice. Bjelica je dugi niz godina vodila bitku sa opasnom bolešću i taman kada su svi pomislili da je uspela da je pobedi, Isidori se bolest vratila, ubrzo je krenula ponovo sa terapijama ali ovaj put bitnu nije uspela da dobije. Umrla je u 52. godini života u dom usvojih roditelja. Iza sebe je ostavila brojna književna dela.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV BK telecom / BK televizija Karic
Isidora Bjelica

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

Smrt košarkaša Crvene Zvezde

Ovu nedelju svet sporta obeležila je tužna vest, iznenadne smrti košarkaša Crvene Zvezde Majkla Odža.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majkl Odžo

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading