USPELI SMO ZA SOFIJU, HAJDE DA USPEMO OPET: Pomozimo da mala Lana načini svoj prvi korak!

Autor:

Vesti

31.07.2020

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lana je rođena sa jakom ocenom 10/10 i izgledala je kao zdrava beba. Tada se činilo da je sve u redu jer je pomerala i ruke i nogice i samo se smejala. Za svakoga bi imala osmeh.

RepublikaFoto: Budi human
Mala Lana

Sa dva ipo meseca roditelji primećuju da više ne mrda nogice, da su joj ruke oslabile i brzo su je odveli kod doktora. Upućeni su na dečijeg neurologa i na dalja ispitivanja.

Ubrzo odlaze u bolnicu i tamo ostaju tri nedelje, gde nakon brojnih ispitivanja uspostavljaju dijagnozu – spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Rečeno im je da postoji lek koji će da zaustavi ovu bolest, a porodica je bila jako srećna što je rođena u vreme kada postoji lek.

Imala je pet meseci kada je primila lek koji stopira njenu bolest, što je on to i uradio – samo ju je zaustavio, a Lana je još uvek nemoćna i samo leži u krevecu. Međutim, postoji lek koji može da je izleči, ali je jako skup, toliko skup da roditelji mogu samo da sanjaju da mogu sami da prikupe novac.

Obraćaju se svim ljudima dobrog srca da im pomognu i da zajedničkim snagama prikupimo novac za lek koji će je da je izvuče iz kandži ove opake bolesti i omogućiti joj da se igra, trči i skače sa svojim bratom. Dajmo Lani šansu za detinjstvo i sve njegove čari. Pomozimo da i ona čvrsto stoji na zemlji i da se i njen korak daleko čuje.

Za Laninu životnu bitku! Budimo humani!

Pomozimo Lani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130
IBAN: RS35160600000006991130
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading