Mali Bogdan nastavlja svoju životnu borbu, potrebni smo mu sada više nego ikada

Autor: Republika

Vesti

27.07.2020

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Gicović (5) iz Zaječara nastavlja lečenje u Španiji u bolnici SJD. Bogdan boluje od tumora u maloj karlici tzv Rabdomiosarkoma. Neophodna početna sredstva su 70 000 eura. Plan lečenja je brahiterapija i operacija tumorske mase. I konačno imamo šansu da to starano telo nestane iz Bogdanove karlice. Između tri i šest meseci će trajati lečenje.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Bogdan Gicović

Za nama su jako teške 2 godine (740 dana) Bogdanove borbe za život. Bogdan je prošao kroz 52 ciklusa hemoterapije, 28 dana zračenja kao i delimične operacije tumorske mase. Tačnije od 18.07.2018 Bogdan je prvih 6 meseci proveo na Institutu za majku i dete, i prošao kroz 5 ciklusa hemoterapije. S obzirom da u tih prvih šest meseci nije mogla da se izvrši operacija tumorske mase, Bogdan je morao da nastavi lečenje u inostranstvu, tačnije na klinici Acibadem u Istanbulu. Na samom dolasku u Istanbul lekari su se borili za Bogdanov život. I u tom trenutku mu davali 10% da će da preživi. Užasno teški trenutci za roditellje. Tamo je proveo 13 meseci bez dolaska u Srbiju. 44 ciklusa hemoterapije, kao i kroz 28 dana zračenja (zajedno sa hemoterapijom) i operacije krajem decembra 2019.  Hemoterapije su u nekim momentima bile toliko jake da je Bogdan provodio i po 20 dana u bolnici. Ali njegovom snagom i željom za životom je prelazio prepreku po prepreku.

 

Nažalost, kroz sve te dane, mesece, doživeli smo da je Bogdan jedva čekao da primi hemoterapiju, jer kako je govorio „Znam kada primim hemoterapiju, brže ću ozdraviti i moći ću da idem kući u Srbiju".

A onda se desila i korona i Bogdan je morao da se vrati u Srbiju, gde je 05.05 nastavio sa hemoterapijom na Institutu za majku i dete. Na CT snimku karlice u aprilu smo saznali da se tumorska masa nije mnogo smanjila u odnosu na poslednji CT snimak iz januara 2019.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Bogdan

Bili smo primorani da ponovo šaljemo dokumentaciju zdravstvenim centrima u Evropi i svetu i Bogdan će svoju životnu bitku nastaviti u SJD u Barseloni.

Više informacija pogledajte na sajtu budihuman.rs

Njegova borba se nastavlja, gde je on mnogo jači i sa velikom željom da ovo sve bude iza njega. Ovoga puta ima ponovo šansu da hoda, uz pomoć longeta koje mora da nosi narednih godinu dana.

Život je borba i samo borba a da bi Bogdan mogao da se izbori i pobedi, treba nam vaša pomoć. Molimo sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu da Bogdan pobedi ovu bitku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading