LJUDSKI ODRON! Ižvrljane freske u manastiru Žiča! Roditelji, jel se ovako vaspitaju srpska deca?!

Autor:

Vesti

26.07.2020

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da Muslimani ovo urade u džamiji verovatno bi im glava sa panja letela 30 metara najmanje, ali zato u srpskim pravoslavnim manastirima od izuzetnog istorijskog značaja može da se desi da nevaspitana, neobrazovana i zanemarena deca od strane istih takvih roditelja, skrnave freske koje su jedine ostale da sećaju na bogatu srpsku istoriju.

RepublikaFoto: youtube.com/ zlita
Manastir Žiča

Kada od Kraljeva krenete ka Mataruškoj banji, naići ćete na manastir Žiča - srpsku pravoslavnu svetinju zagasito crvene fasade u kojoj je krunisan kralj Stefan Prvovenčani. Ovaj impozantan verski kompleks vekovima mami vernike da posete i njegovu unutrašnjost, a nažalost, pojedini su naišli i na vandalski čin u samoj Žiči, na freskama ovog manastira.

Da mi je da sretenem Zorana, Kecu, Djuru, Bobu, Spasu, Tinu i mnoge druge i da ih pitam kakav im je to gušt bio da preko freske na ulazu u manastir Žiča ostave autograme? 

Na svom Tviter nalogu, Tatjana Macura podelila je fotografije iz Žiče na kojima se vide oskrnavljene freske urezivanjem imena i nadimaka.

- Da mi je da sretenem Zorana, Kecu, Đuru, Bobu, Spasu, Tinu i mnoge druge i da ih pitam kakav im je to gušt bio da preko freske na ulazu u manastir Žiča ostave autograme? - napisala je ona.

Korisinici ove društvene mreže prokomentarisali su da, nažalost, Žiča nije jedini manastir u kojem su viđena imena onih koji su posetili svetinju. Navodi se da su slične prizore zaticali i u Manasiji i Đurđevim stupovima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Darko

26.07.2020 13:25

Velika sramota za roditelje i učitelje koji su dovodili decu.