Pronađeno novorođenče u šupi među poljoprivrednim mašinama

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

17.07.2020

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vrata Doma zdravlja u Klenju kod Šapca jutros oko pola sedam pozvonio je T. D. sa tek rođenom bebom u naručju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna od medicinskih sestara priča kako je u prvi mah pomislila da je čovek povredio ruku i umotao je da ne iskrvari, pa se zaprepastila kada je u ćebencetu videla novorođenče.

- Čovek je rekao da je bebu našao u šupi, među poljoprivrednim mašinama u svom dvorištu. Policijskom istragom utvrdiće se svi detalji ovog neobičnog događaja - kažu u policiji.

Dečak je tek bio rođen, verovatno dva ili tri sata ranije pre nego što je primljen u Dom zdravlja. Pupčana vrpca je bila presečena, a lekari i medicinsko osoblje hitne službe obavili su neophodne preglede, obradili pupak, previli dečaka i uputili ga u bolnicu u Loznicu.

- Dete je prelepo, ima crnu kosicu i što je najbitnije potpuno je zdravo i dobro se oseća. Sve smo obavili po proceduri za koju smo bili spremni iako se ovakve situacije retko dešavaju. Jedino što nismo imali plavu nosiljku pa je do lozničke bolnice transportovan u onoj roze boje - rekli su u hitnoj službi.

Osim policije, sve okolnosti ovog slučaja ispitivaće i Centar za socijalni rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tanja

19.07.2020 18:33

Boze jedini,a ja muku mucim da ga dobijem....zasto,zasto zasto?????