(VIDEO) Glasni udarci, ječanje, brujanje! Stanovnici Karaburme čuli jezive zvuke koji odjekuju i širom sveta?!

Autor: Mondo, Republika

Vesti

17.07.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani sa Karaburme, većeg dela Zvezdare, pa sve do Grocke tvrde da ih već dve noći zaredom uznemira neobjašnjivi zvuk.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Karaburma/Ilustracija

Snimak koji je obišao Srbiju brzinom munje, na kojem se jasno čuju glasni “udarci” zabeležen je kamerom telefona.

Izvor zvuka je za sada misterija, baš kao što je misterija zašto se u Švedskoj čuje zvuk nalik trubi. Doktor Glen Mekfirson je pre dve godine zabeležio zvuke širom sveta, brujanja, ječanja, "eksplozije"... i pokušao da odgonetne mistoriju.

- Ovo je svetski fenomen - rekao je on.

Pojedini, pak, nagađaju da ovakav zvuk ispuštaju toplane (mada, ako je tačno, zašto to rade u "sitne sate"?).

- To je zvuk toplane u nekim uslovima, mada zašto toplana radi kada je napolju 30 stepeni je dobro pitanje. Toplana Medaković navodno leti radi “za pripremu sanitarne potrošne tople vode”. Izgleda da ima 31.000 stanova u BG koji imaju toplu vodu stalno, bez bojlera, i da ti stanovi dobijaju toplu vodu od toplane koja radi non-stop. Pre 4 godine se slično pokvarila toplana u Novom Sadu (ispao jedan od pogona šta god to značilo) i zato moraju povremeno da ispuštaju paru - napisao je korisnik Reddita.

On je objavio i snimak bratislavske toplane na kanalu YouTube, koji je objavljen 5. aprila ove godine, dakle kada su toplane još bile u funkciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading