DRUGI DAN ZAVRŠNOG ISPITA: Osnovci danas polažu test iz matematike

Autor: Republika

Vesti

18.06.2020

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polaganje male mature, koja je ove godine specifična zbog višemesečke nastave na daljinu, počelo je juče, a u drugom danu izlaska na testove, od 9.00 do 11.00 sati osmaci polažu test iz matematike.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Test će sadržati 20 pitanja, a nosi 13 bodova. Test srpskog jezika nosio je isto toliko, dok će sutrašnji kombinovani test nositi 14 bodova.

Šta maturanti treba da ponesu na polaganje ispita?

Svi učenici biće raspoređeni do 8.30 sati u učionice u kojima polažu. Na ispit iz matematike učenici treba da ponesu đačku knjižicu sa overenom fotografijom i upisanim identifikacionim brojem učenika, grafitnu olovku, plavu hemijsku olovku, gumicu, lenjir, trougao i šestar.

Učenik rešava test prema uputstvima dežurnih nastavnika i prema uputstvu za izradu testa koje je štampano na samom testu. Preporučuje se da učenici odgovore prvo pišu grafitnom olovkom, što nije obavezno, a tek na kraju plavom hemijskom olovkom. Odgovori napisani grafitnom olovkom, kao ni prepravljani odgovori napisani hemijskom olovkom, neće biti priznati pri bodovanju.

Ispred učionice u kojoj se polaže ispit određuje se mesto na koje učenici odlažu lične stvari koje ne smeju da koriste na ispitu. Na polaganju testa nije dozvoljeno korišćenje mobilnih telefona, digitrona, beležaka, papira, niti drugih materijala koji ne spadaju u propisan pribor za ispit.

Pre početka vremena za rad učenik unosi identifikacione podatke na dva mesta na omotnici testa, odnosno u identifikacioni obrazac. Postoji primerak za školu i primerak za učenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading