ŠOK SCENA U BEOGRADU! Zmija u zgradi na Vračaru napravila pometnju: Stručnjak otkrio šta NIKAKO NE SMETE DA RADITE!

Autor: TV Pink, Republika

Vesti

10.06.2020

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ulaznim vratima zgrade na Vračaru pre dva dana osvanulo je obaveštenje o neprijatnom gostu. Stanar zgrade gde se pojavila zmija, Miodrag Abramović, jutros je u emisiji "Novo jutro" na televiziji Pink rekao da situacija nije prijatna, da ima malo panike i straha, da su obaveštene nadležne službe, ali da još nema zvanične povratne informacije.

RepublikaFoto: youtube.com/Muski Portal
Foto: Ilustracija

Situaciju je prokomentarisao i Aleksandar Gavrić, iz udruženja "Animal Rescue Serbia", koji je napomenuo da u ovom periodu godine zmije izlaze iz brloga, traže partnere i dolazi do njihovih pojačanih aktivnosti.

Potencijalno najugroženiji su periferni delovi grada, gde se nalaze vikendice i ima dosta zelenila. Najčešće se javljaju "brze zmije", smukovi, ali kako je istakao, situacija nije zabrinjavajuća.

- Ako vidite zmiju, nemojte je dirati jer ona gleda da pobegne od vas. Ona će se zavući u najmanju rupu gde može da se zavuče - savetovao je Gavrić i dodao da ljudi čim primete zmiju, pozovu nadležne službe koje će je vratiti u njeno prirodno stanište.

Istakao je da nas zmije neće napasti jer mi nismo njihov plen, ali da ih nikako ne hvatamo, čak i kada su u pitanju opasne zmije.

A situacija da se zmije pojave u gradu svakako nije uobičajena jer grad nije njihova prirodna sredina. Kada se pojave u gradu, to znači da ih je neko doneo sa strane, u haubi automobila i najčešće to budu neutralne zmije. Ako se jave otrovne zmije, to takođe, znači da ih je neko doneo u grad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading