Zatvorena privremena bolnica na Beogradskom sajmu, a evo gde će biti smešteni preostali pacijenti

Autor:

Vesti

04.06.2020

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu, koju su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uredili za prihvat osoba sa lakšim simptomima zaraze korona virusom, od danas je zatvorena za prijem novih pacijenata.

RepublikaFoto: e-stock
Kovid bolnica u Beogradu

Kako objašnjava koordinator privremene bolnice na Sajmu pukovnik dr Veljko Milić, u toj bolnici smeštena su 103 pacijenta i danas će deo biti prevezen u bolnicu u Mladenovac.

- Prvih 46 pacijenata biće danas prevezeno u Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu, dok preostalih 57 čeka rezultate jučerašnjeg testiranja. Ako rezultat bude negativan, sanitetskim vozilima će biti prevezeni na svoje adrese i tamo će 14 dana biti u izolaciji. Ako rezultat bude pozitivan biće i oni prebačeni u bolnicu u Mladenovcu – rekao je pukovnik Milić i istakao da zatvaranje bolnice na Sajmu znači da od danas više nema prijema novih pacijenata u tu bolnicu.


Prema njegovim rečima, prvi pacijenti primljeni su 29. marta u bolnicu na Sajmu. Za sve to vreme, kako je istakao, kompletno osoblje privremene bolnice sačuvalo je svoje zdravlje.

- Niko se od medicinskog osoblja i logističke podrške u okviru bolnice nije razboleo i to je naš izuzetan uspeh – naglasio je pukovnik Milić.

Od kada je pretvoren u privremenu bolnicu, na Beogradskom sajmu bilo je smešteno oko 1.300 kovid pozitivnih pacijenata, a o njima je brinulo 620 zdravstvenih radnika.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su logističke potrebe i spoljnje obezbeđenje privremene bolnice, kao i 3.000 kreveta, dok je medicinska zaštita bila u nadležnosti Ministarstva zdravlja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading