Boško transformer više ni ne zna šta hoće: Za 12 sati od HITLERA do GANDIJA!

Autor:

Vesti

12.05.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović, saborac Dragana Đilasa u Savezu za Srbiju, pokazao je neverovatnu moć transformacije. Za 12 sati metode fašističkog vođe Adolfa Hitlera zamenio je taktikom nenasilne borbe, koju je promenjivao Mahatma Gandi.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ

Boško Obradović

Obradović je prvo demonstrirao fašizam divljanjem i batinananjem na stepeništu Skupštine Srbije, gde je povredio poslanika SNS Marjana Rističevića, pocepali su mu uvo. Na istom mestu, kopirajući zatim samostalnog poslanika Miladina Ševarlića, u nedelju je stupio u štrajk glađu, koji je zato odustao od protesta (pogledaj okvir).

SLEDEĆI JE DŽEDAJ

Upitan da li je razmišljao o tome kako da se smire tenzije u kojima i on učestvuje, Obradović je kazao da incidenti vode samo u dalji građanski sukob. Dodao je da je želeo na "gandijevski i hrišćanski način" da pozove da se sedne za sto i razgovara. Štrajk glađu možda je, dodao je, poslednji vid nenasilne borbe da bi se prevazišla kriza.

Ševarlić: Ukrali mi ideju

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Miladin Ševarlić

Ševarlić, koji je prvi stupio u štrajk glađu ispred Skupštine zbog politike prema KiM, prekinuo je taj protest jer su ostali poslanici "plagirali", ukrali i obesmislili njegov čin.

- Ne želim da budem pokrivalica ni za skupštinsku većinu ni za manjinu. Praktično sam medijski ugušen, zbog popularnosti, priznajem, skupštinske većine sa jedne strane i Dveri sa druge. Pitanja incidenta sa Rističevićem i o izbornom procesu jesu pitanja koja treba razmatrati, ali nisu u rangu pitanja o KiM.

Ponovio je da traži odlaganje izbora jer su ovi epidemiološki rizični, od juče neustavni i nedemokratski. Rekao je da se oseća dobro i da za "hrišćane koji poznaju post stroži post nije nešto što može da ih uznemiri".

Maja Gojković: Neko ko štrajkuje glađu štrajkuje stalno i ne odlazi na spavanje i da jede

- Zanimljiv je put prešao - od sledbenika Hitlerovih metoda do sledbenika Gandijevih metoda, u samo 12 sati. Ali ne može i ne sme da se desi da bude zaboravljeno da je Boško Obradović uveo nasilje u politički život u Srbiji. Od motornih testera do linčovanja poslanika. Zato mu je vreme da odgovara, a ne da se dogovara o bilo čemu... - kaže za Srpski telegraf potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

Vulin: Ako počne Đilas, i ja ću u štrajk glađu

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aleksandar Vulin

Dragan Đilas je organizovao i naručio štrajk glađu Obradovića i Ševarlića. Štrajk propada, pa Đilas planira da se i sam priključi, nadajući se da će danju pred kamerama da plače, a noću da jede. Pošto sam sit njegovih prevara i laži, poručujem mu da ću, kada on počne sa štrajkom, početi i ja, ali da ću sve vreme biti uz njega da ga sprečim da još jednom prevari i slaže, izjavio je Aleksandar Vulin, ministar odbrane.

Dodao je da mu to neće biti prvi put:

- Ja sam štrajkovao glađu u dosovskim zatvorima, radujem se što ću mu pokazati kako je kada se štrajk glađu stvarno sprovodi i neću mu dozvoliti da slaže. Moj motiv je velik i pomoći će mi da izdržim u štrajku sve dok Đilas ne prestane da laže Srbiju i počne da odgovara za sve pljačke.

Obradović se, kako ocenjuje, predomislio jer je ušao u takvu fazu:

- Možda sutra umisli da je džedaj. Ko zna... On i Đilas su odavno da im se ne može verovati.

REŽIRANA PREDSTAVA

Obradovića su, inače, obilazili saborci iz SZS, među kojima su i Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Slobodan Samardžić... Donosili su mu pune kese, a predsednica Skupštine Maja Gojković ocenila je da lider Dveri sprovodi "ovaj tzv. štrajk" na "veoma neobičan način".

Lickanje Boško voli da se maže

Obradović je pokazao da vodi računa o sebi i dok štrajkuje glađu. On se, naime, maže kremicama boreći se "za političke ideje".

Foto: twitter.com/printscreen
Boško Obradović
Foto: twitter.com/printscreen
Boško Obradović a pored njega, kremica za rukice

- Ubeđena sam da je prekinuo štrajk glađu. Nije mi jasno zašto glumi da štrajkuje glađu. Neko ko štrajkuje glađu štrajkuje stalno i ne odlazi na spavanje i da jede - rekla je Gojkovićeva.

Martinović i Božićeva ne odustaju

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aleksandar Martinović i Sandra Božić

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i poslanica Sandra Božić su jutro sačekali ispred parlamenta, na stepenicama na kojima od nedelje štrajkuju. Oni su kazali da neće odustati od zahteva da tužilaštvo reaguje povodom napada Obradovića i njegovih pristalica na Rističević. Božićeva je rekla da su ona i Martinović celu noć proveli ispred glavnog ulaza u Skupštinu za razliku od Obradovića, koji se povukao u poslanički klub "čim su se ugasile kamere", što je licemerno.

- Svi smo videli da je uneo ćebad, jastuke, da je uneo kese hrane. Verujem da ova predstava u izvedbi Obradovića i Đilasa neće dugo trajati - kazala je Božićeva.

Martinović je naveo da ih predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić podržava u njihovom činu jer, kako kaže, imaju isti cilj - da Srbija bude pravna država, da počiva na vladavini prava i načelu podele vlasti.

Ona je kazala da su Obradoviću, kad su se kamere pojedinih medijskih kuća sklonile, prišli Đilas, Stefanović i još neki i posle kraćeg razgovora dostavili mu kesu.

Laži Đilasovih medija

Čelnici SZS lažno su optužili predsednika Srbije Aleksandra Vučića za izdaju KiM, i to tako što su probali da falsifikuju njegovu izjavu! Portal Direktno objavio je članak sa naslovom "Vučić: Kosovo će dobiti nezavisnost na celoj teritoriji" uz video-snimak predsedikovog intervjua koji je još pre godinu dana, 5. maja 2019, dao za TV Pink. Prostim uvidom u celu izjavu, koja je svima dostupna na internetu, jasno je da je predsednik kazao da želi da sasluša predloge rešenja svih političkih opcija za KiM, te da opozicija radi protiv sopstvenog naroda, sprečavajući ga da se bori za KiM.

- On kaže sa stvarima, molitvenikom i ikonama. Nisam ta koja će da oceni da li je Obradović imao još nešto u kesi i da li je prekršio, kako je rekao, "malo jači post". A onda kad su se okupili mediji, ponovo je izašao da ubedi javnost da on zaista štrajkuje glađu. Mi nismo policijska "štazi država", pa da snimamo poslanike u ovom zdanju. Ostavljam građanima da sami ocene da li se tu radi o štrajku glađu ili o loše režiranoj predstavi - zaključila je Gojkovićeva.

Predrag Rajić Centar za društvenu stabilnost

Obradović je svestan da nestaje sa političke scene nakon junskih izbora, i to saznanje dovodi ga u stanje političkog očaja, što rezultira serijom agresivnih poteza koji su komplementarni sa ideologijom Dimitrija Ljotića, koju on zdušno podržava i sledi

Podrška: SNS preko 60 odsto

U iščekivanju izbora 21. juna kladionica "Meridijan" izbacila je kvote za političke takmace i posredno dala nagoveštaj kako se kotiraju stranke i političari, odnosno koliku podršku građana uživaju. Zanimljivo je da je rejting SNS, posle vanrednog stanja, sa 57,01 skočio još četiri odsto.

Stranke

  • SNS 61,01
  • SPS-JS 13,75
  • SRS 4,01
  • PSG 4

Ko će biti na čelu Vlade

  • Ani Brnabić 1,50 (kvota)
  • Miloš Vučević 2,50
  • Branislav Nedimović 3
  • Siniša Mali 5

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Toma

12.05.2020 07:31

Mimikrija verzija 2.0. Zaista van svake pameti.

Milica

12.05.2020 07:42

Ništa neće biti od njegovih želja, bolje da ide kući!

Mirko

12.05.2020 07:43

Klasican glumac, danas jedno a sutra drugo, gubi kompas.

Lana

12.05.2020 08:21

Ja ne znam kako on misli da bi njega narod sa ovakvum ponasanjem izabrao da vodi drzavu.