Aleksandar Vučić o samitu EU: Da se više govori o proširenju, a ne o perspektivi! Hoćemo konkretan odgovor od Evrope

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

07.05.2020

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je na video Samitu EU - Zapadni Balkan ukazao da je potrebno da se manje govori o perspektivi, a više o procesu proširenja, da Srbija želi u EU i da zato i želimo tu vrstu konkretnog odgovora.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić

Vučić je sinoć, nakon Samita, rekao da je za Srbiju veoma vazno učešće na konferenciji, a da je dobro da su sve zemlje Unije, osim dve, bile prisutne, uključucjući zemlje regiona, koje su članice EU.

Govorilo se, kaže, pre svega, o EU putu, a tri teme su dominirale - ekonosmki oporavak, nastavak reformi i proces daljeg približavanja EU, i treće, kroz govore najvažnijih zvaničnika Unije, - velika podrška Miroslavu Lajčaku i razgovorima Beograda i Prištine.

- Ja sam govorio pred kraj, imao sam priliku da sve čujem, i rekao sam stavove Srbije. Zahvalni smo za ekonomsku podršku, tražili smo nešto više grantova od zajmova - rekao je Vučić za RTS.

Predsednik je preneo da je rekao i da Srbija nema prevelike probleme i da očekuje da ćemo imati najveći rast u Evropi.

- I da je za nas od presudnog značaja politički i geopolitički aspekt, da se manje govori o perspektivi, a više o procesu proširenja. Srbija želi u EU i to je za nas važno i želimo tu vrstu konkretng odgovora - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Dejana

07.05.2020 06:34

Srbija je danas od svih zemalja Zapadnog Balkana najbliža članstvu u EU.

Goran

07.05.2020 07:01

Srbija se jasno deklarisala i delima pokazala da je na svom evropskom putu. Ista ta EU mora da da Srbiji povratnu informaciju o budućem proširenju ili ne.

poturica

07.05.2020 07:15

Znamo sta je nas cilj. Znamo sta je nas put, zelimo da znamo kako cemo da ga ostvarimo

rada

07.05.2020 07:25

Srbija ostaje pri svom stavu.