Suša poljoprivrednike bacila na muke: Srbija osmislila plan za smanjenje posledica ove pojave!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.05.2020

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je počela izradu Nacrta nacionalnog akcionog programa za borbu protiv dezertifikacije i degradacije zemljišta i ublažavanje posledica suša (NAP), saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izrada NAP-a je u skladu sa Zakonom o planskom sistemu Republike Srbije, a obaveza je nastala kroz Konvenciju Ujedinjenih nacija o borbi protiv dezertifikacije u zemljama sa teškom sušom i/ili dezertifikacijom.

- Cilj ovih programa je da identifikuju činioce koji doprinose dezertifikaciji i praktične mere neophodne za borbu protiv dezertifikacije i ublažavanja posledica suše, kao i da odrede odgovarajuće uloge vlade, lokalnih zajednica i korisnika zemljišta i raspoložive potrebne resurse - saopštilo je Ministarstvo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Nacrt će izraditi Radna grupa koju je Ministarstvo obrazovalo, a u njoj su predstavnici relevantnih državnih organa i organizacija, naučnih i stručnih institucija i organizacija civilnog društva, koji će obezbediti relevantne informacije i podatke - navodi se dalje u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading