LINČOVANJE NOVINARA: Olja i Ivanović mi stavili metu na čelo

Autor:

Vesti

04.05.2020

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olja Bećković, uz podršku voditelja Ivana Ivanovića, koji je bio gost u njenoj emisiji "Utisak nedelje", linčovala je Radu Komazec, odgovornu urednicu lista Jedinstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Olja Bećković

Povod za hajku na novinarku bilo je pitanje koje je Komazecova postavila ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, a koje je Bećkovićeva uvrstila u svoje predloge. Odmah posle njene emisije i komentara koje su izrekli autorka te emisije i Ivan Ivanović na račun urednice "Jedinstva" na društvenim mrežama krenuli su sa uvredama, pretnjama. Pored toga, na profilu Nataše Miljković, novinarke televizije N1, objavljena je i fotografija Komazecove, što je podstaklo hajku na urednicu i novinarku Jedinstva.

STRAH ZA ŽIVOT

Urednica Jedinstva uputila je pismo Udruženju novinara Srbije, u kojem je, između ostalog, navela i ovo:

- U poslednjoj "kultnoj" emisiji "Utisak nedelje" voditeljka je ocenila da sam ja ništa u novinarstvu. Do tog zaključka je došla na osnovu ovog mog pitanja upućenog ministru Zlatiboru Lončaru: "U kojoj meri su obnovljene zdravstvene ustanove u Srbiji olakšale borbu sa koronavirusom?" Gost "Utiska nedelje" (Ivan Ivanović, prim aut.) podigao je lakat rekavši: "Ovo će da rade kada se promeni vlast. Ovo nisu novinari nego bagra." Pošto me je TV zvezda javno targetirala imenom i prezimenom kao najgore zlo koje ne misli kao ona i njeni šefovi, a šoumen mi pokazao lakat i nazvao me bagrom, krenula je lavina uvreda i pretnji upućenih na moju adresu. Tako su mi TV zvezda, njeni savetnici i šoumen stavili metu na čelo - napisala je Komazecova.

Njoj su, između ostalog, na Tviteru upućene sledeće pretnje: "Rada Komazec i ljudski rod i ostali udbaško-kosovski idiotluci", "Pa mamu ti je*em seljačku", "Kosovsko, boljševičko, fašističko", "Postoji li mogućnost da Rada Komazec nestane prirodnom evolucijom", "Prirodna evolucija virusa - glupačo mutava", "Rada Komazec je gora od korone. Debilka"...

POSAO ZA POLICIJU

Komazeceva dodaje da ti istomišljenici TV zvezde i šoumena razmenjuju njene slike sa natpisom: "Evo, to je ta."

- Jako sam uplašena za život i prestala sam da idem na konferencije. Ne znam gde i kada me mogu sačekati i prebiti likovi sa Tvitera sa tolikim stepenom mržnje - podvlači novinarka.

Jedinstvo u saopštenju navodi da "bezdušni tviteraši" orkestrirano upućuju danima najdrskije i najbezočnije uvrede i direktno nasrću na bezbednost njihove novinarke, a Udruženje novinara Srbije (UNS) očekuje da policija što pre utvrdi ko preko društvenih mreža preti Radi Komazec i poziva sve novinare i medijske radnike da ne doprinose širenju uvreda na račun kolega.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u izjavi za Srpski telegraf kaže da Olja Bećković vodi prizemnu političku propagandu.

- To što je uradila u prošloj emisiji sa Radom Komazec, jednom poštenom ženom, novinarkom, da je ona nju etiketirala u emisiji, nacrtala joj metu na čelu i rekla da je zlo u novinarstvu, a onda njen gost Ivan Ivanović kaže da ona nije novinarka nego bagra, a onda Nataša Miljković objavi njenu sliku koja kaže "to je ta", to je nešto što je strašno. Nacrtali su ženi metu na čelu i ako se nešto desi Radi Komazec, biće odgovorni Olja Bećković, Nataša Miljković i Ivan Ivanović i treba da ih je sramota. Ko je Olja Bećković da kaže da je Rada Komazec zlo u novinarstvu - poručuje Vesić.

Voditeljka emisije "Utisak nedelje" do zaključenja broja nije odgovorila na pitanje Srpskog telegrafa, a odgovor nismo dobili ni od Nataše Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Uroš

04.05.2020 06:45

Ovo je opomena da ne treba gostovati kod ovih otpadnika od našeg društva.

Odgovori 20 3
ja

04.05.2020 10:10

Nataša Miljković nije postavila nikakvu sliku dotične gospođe. Odakle vam ta dezinformacija?

Odgovori 1 11