Počelo doniranje krvne plazme u Novom Sadu: Ako odziv bude veliki, moguće stvaranje zaliha

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

01.05.2020

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu danas je zvanično počelo doniranje krvne plazme koja se u iščekivanju vakcine i prventivnog leka, koristi za lečenje teže obolelih od kovida 19, prenosi RTV.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prvi davaoci u Vojvodini su Goran Bilić iz Sremskih Karlovaca i Rul Elfring, državljanin Holandije koji godinama živi i radi u Zrenjaninu.

- Zavod za transfuziju krvi Vojvodine potpuno je spreman za ove zahvate, tim pre što je i od Republike dobijena dodatna oprema - izjavila je za RTV koordinatorka projekta doktorka Jasmina Grujić.

Ona je navela da se dobrovoljni davaoci plazme, odnosno oni koji su potpuno izlečeni od korona virusa, javljaju se u sve većem broju.

- Ukoliko odziv donora bude velik, moguće je da budu stvorene i zalihe krvne plazme koje će dobro doći u slučaju drugog talasa epidemije - rekla je doktorka Grujić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading