Nestorović objasnio različite statistike: Da li je žena od 92 godine sa moždanim udarom umrla od korone? Ili pacijent u terminalnoj fazi karcinoma?!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

16.04.2020

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Branimir Nestorović gostovao je u specijalnoj emisiji na TV Pink povodom borbe protiv koronavirusa i tom prilikom objasnio da nisu sve zemlje prijavile tačan broj umrlih od koronavirusa, ali da je Srbija bila poprilično poštena u tome.

RepublikaFoto: print
Branimir Nestorović

- Statistika beleži ono što zemlje prijavljuju. Bugarska je slična nama po broju stanovnika. Prosto je neverovatno poverovati u podatke njihove. Za Sloveniju je odlično kako se izborila s obzirom na blizinu Italiji. Hrvatska radi brze testove, a mi radimo bris iz nosa. Zašto neko smanjuje rezultate, zašto neko povećava, to je pitanje politike sad - rekao je doktor Nestorović i u jednom dahu nastavio:

- Čitao sam rad jednog italijanskog stručnjaka. Meni je umro prijatelj kardiohirurg Marković, umro je i od drugarice moje brat... Ja smatram da smo mi bili veoma pošteni pri priznavanju rezultata. Sve smo računali da su umrli od Covid-19.  I onu ženu sa moždanim udarom od 92 godine i onog čoveka sa terminalnom fazom karcinoma... Sad je pitanje da li su umrli od primarne bolesti ili od kornavirusa. A mi smo ih sve vodili da su od korone - objasnio je doktor Nestorović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading