U smederevskom staračkom domu zaražene 43 osobe!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.04.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Domu za stare u Smederevu koronavirusom su zaražena 32 korisnika i 11 zaposlenih", izjavila je danas direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac Ana Jovanović.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zaposleni su prebačeni u privremene bolnice, a korisnici u kovid bolnice u Beograd, rekla je ona za Tanjug i dodala da još nisu stigli rezultati svih testiranih tako da se može očekivati da ima još pozitivnih.

Jovanovićeva je dodala da je taj dom za stare pod kontrolom, da se vrše redovne dezinfekcije i primenjuju sve mere izolacije.

Kada je reč o u smederevskom privatnom Domu za stara lica "Oaza mira", navela je da je uzorkovano ukupno šest osoba, ali da se još čekaju rezultati.

- Uzorkovano je troje sa blagom kliničkom slikom, kao i troje koji su trenutno na lečenju na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Smederevo, ali rezultati još nisu stigli - pojasnila je Jovanovićeva.

Dodala je da su ostali korisnici tog doma za sada u dobrom opštem stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading