Ništa od organizacije završnice Evrokupa u Beogradu?

Autor: Republika

Sport

16.04.2020

14:42

Tokom minulih nedelja, pojavile su se brojne pretpostavke da bi Evrokup mogao da organizuje završni turnir u jednoj dvorani pred praznim tribinama. Spekulisalo se da bi organizacija mogla da padne u ruke Virtusa ili Partizana, a čelni čovek italijanskog tima tvrdio je da je poslao predlog u kancelarije Evrolige.

Starsport
Košarkaši Partizana

Ranije tokom današnjeg dana, Đordi Bertomeu izneo je planove čelne organizacije vezane za nastavak nadmetanja u Evroligi i Evrokupu.

Jasno je da će sezona morati da se završi do kraja jula i da ne dolazi u obzir da se utakmice igraju u septembru i oktobru, kada već treba da počne nova takmičarska godina.

Međutim, Đordi Bertomeu je danas odbacio sve te spekulacije i tvrdi da želi da se takmičenje završi baš onako kako je i počelo.

- Nismo imali nikakav razgovor sa predsednikom Virtusa, Lukom Baraldijem, kao ni sa predsednikom Partizana, Ostojom Mijailovićem, vezan za organizaciju Fajnal Ejta. Naš cilj je da sezonu završimo u aktuelnom formatu- rekao je Bertomeu.

Ističe čelni čovek Evrolige da će konačna odluka o nastavku sezone biti doneta u maju.

Tanjug
Đordi Bertomeu

- Krajnji datum do kog možemo da odlažemo odluku je u maju. Ne u prvoj polovini, već nekada bliže junu. Ali definitivno ne posle maja- rekao je Bertomeu.

Kaže da će se završnica Evrokupa svakako odigrati bez publike, ali i da smatra da će naredne sezone publika moći na tribine.

- Realno je da nećemo imati gledalaca na tribinama do kraja ove sezone, ali optimističan sam za narednu- ističe Bertomeu.

 

 

Komentari (0)

Loading