OPA, BATO! Mišković gradi oblakoder kod "Hajata"!

Autor: politika.rs

Vesti

12.10.2017

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik "Delta holdinga” Miroslav Mišković oživeo je davnašnju želju da u Bloku 20, između hotela "Hajat" i nekadašnjeg sedišta kompanije, gradi oblakoder.

Foto: Tanjug
Gradi oblakoder kod "Hajata": Miroslav Mišković

Ako ste pomislili da Miroslav Mišković spava zimskim snom i ne haje što će Petar Matić, njegov suparnik na tržištu nekretnina, uskoro zidati kulu pored Ušća, grdno ste se prevarili.

Vlasnik "Delta holdinga” oživeo je davnašnju želju da u Bloku 20, između hotela "Hajat” i nekadašnjeg sedišta kompanije, gradi oblakoder.

Zato je inicirao izradu plana detaljne regulacije, a Skupština grada takvu odluku nedavno usvojila, za godinama zapušteni plac od 2,6 hektara u Ulici Milentija Popovića na kome je pre osam godina planirao da podigne Delta tauer od 36 spratova i 144 metra visine.

Miškovićev plan da gradi kulu svega nekoliko stotina metara udaljenu od Matićevog poslovnog centra "Ušće” pomrsila je pre tri godine studija visokih objekata.

Taj dokument je sve do aprila 2014. ograničavao spratnost objekata i, da je pre četiri godine zidao Delta tauer, mogao je da računa samo na 50 metara visoko zdanje.

Nestale prepreke

Zahvaljujući projektu "Beograd na vodi”, zbog kojeg je studija ukinuta, za Miškovića i investitore sa apetitima da se vinu u visine više nema prepreka.

Koliko visoko žele da idu u Bloku 20, gde planiraju da grade hotel i poslovnu zgradu, u "Delta holdingu” zasad ne žele da otkriju.

Tačku na visinu staviće svakako urbanisti kojima je poveren posao izrade plana detaljne regulacije sa analizom ispunjenosti kriterijuma za izgradnju visokog objekta. Taj plan finansiraće preduzeće "Delta ril estejt" i Urbanističkom zavodu Beograda, kome je taj posao poveren, platiti više od pet miliona dinara.

Isto gradsko preduzeće izradilo je pre dve godine plan detaljne regulacije Bloka 19 na Novom Beogradu.

Između nekadašnjih "Geneksovih” apartmana i hotela "Kraun plaze” „Delta” je već trebalo da sagradi poslovnu zgradu, u koju će, kako je ranije najavljivala ta kompanija, uložiti 25 miliona evra.

To zdanje trebalo je da bude prva zelena zgrada u Srbiji sertifikovana prema međunarodnim standardima. Zašto ne gradi i kada će početi, “Delta” ne želi detalje da podeli s javnošću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading