Pacijent zarazio doktorku iz Hitne pomoći Novog Sada: Zvao zbog srčanih problema, a imao glavni simptom korone!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.04.2020

13:13

Doktorka iz Hitne pomoći Novog Sada obolela je od koronavirusa, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

Tanjug/J. PAP
Foto ilustracija

- Ona je jedna iz onih pet ekipa Hitne pomoći za koje smo ranije rekli da smo ih povukli u izolaciju. Svi ostali su testirani i svi rezultati medicinskog osoblja iz tih pet ekipa su negativni. Njima je istekla izolacija od 14 dana i oni su se vratili na posao - rekao je Gojković.

On je naveo da doktorka koja ima korona virus se nalazi na lečenju na infektivnoj klinici KCV i da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Reč je o doktorki koja je otišla na teren na poziv pacijenta koji se žalio na kardiološke tegobe, a ona je, rekao je Gojković, na teren otišla u uniformi za kardio pregled, ali se potom ispostavilo da taj pacijent ima temperaturu, pa je kasnije, nakon testiranja, utvrđeno da je zaražen korona virusom.

Jedna medicinska sestra KCV obolela je od korona virusa i ona se nalazi na lečenju na Infektivnoj klinici.

"Ta medicinska sestra nije zaražena na klinici, već u svojoj porodici, od članova koji su došli iz inostranstva", rekao je Gojković. Svi iz KCV, objasnio je, koji su sa njom bili u kontaktu su povučeni u izolaciju i po isteku 14 dana, ponovo su se vratili na posao.

Među pet lekara u Vojvodini koji su oboleli, četiri su epidemiologa. Svi njihovi kontakti su povečeni s posla, a oboleli lekari se oporavljaju.

- Imamo tri pozitivna stomatologa, od toga je jedan u teškom opštem stanju i najkritičniji je pacijent, nažalost - rekao je Gojković.

 

Komentari (0)

Loading