(VIDEO) SKANDAL: Šamar u lice našim hrabrim dedovima - nastavnik istorije na času hvalio saradnika okupatora Nedića!

Autor:

Vesti

24.03.2020

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom nastave na daljinu za učenike 8. razreda na predmetu istorija, dogodio se neviđeni skandal kada je nastavnik u toku svog predavanja pohvalio Milana Nedića, nazvavši ga "bitnom nacionalnom figurom"

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Nastavnik istorije tokom predavanja

Nastavnik je istakao da je Milan Nedić saradnju sa okupatorima prihvatio jer je video koliko se ratnih zločina i zverstava događa u susednoj NDH, te je, prema rečima predavača, odlučio da kroz tu saradnju spasi srpski narod od brojnih zločina formiravši vladu "nacionalnog spasa" 29. avgusta 1941. godine.

Takođe, u izlaganju ovog nastavnika pomenuto je i da je Neidć formirao odrede Državne straže koji su kasnije dobili ime "Nedićevci" i da je tokom svog mandata njegova vlada spasila 400.000 izbeglica.

Ovakva pohvala saradnika okupatora i iznošenje činjenica koji nikako nisu potvrđene u istorijskim izvorima je šamar u lice javnosti i našim dedovima koji su se hrabro borili protiv zlotvora položivši svoj život za odbranu otadžbine i slobode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Stršljen

24.03.2020 10:48

Nikad mi srbi nećemo razrešiti razmerice i nesuglasice između nas samih,dok se drugi s time naslađuju.

siki

24.03.2020 11:43

Istorija jos nije rekla poslednju rec,postoje dokazi i za jednu i drugu stranu istine .Pitanje je koja je prevagnula .

Vera

24.03.2020 12:00

Istina je da je Srbija primila veliki broj izbeglica iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske (tada NDH). Zašto naši istoričari ni do danas nisu ništa istraživali o tome?