Evo kako da nabavite "ausvajs" za policijski čas

Autor: Blic

Vesti

19.03.2020

18:17

Privredni subjekti koji imaju potrebu da za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 20.00 časova do pet sati ujutru treba da se obrate Ministarstvu privrede, a ono će zahteve proslediti MUP-u.

Tanjug/A. VUKELIĆ
Trg republike u Beogradu za vreme policijskog časa

Zahtev se podnosi na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), elektronskim putem, a kompanije mogu preuzeti tabelu na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije (PKS), saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ministarstvo navodi da će upućivati zahteve MUP-u koji će davati saglasnost, a poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi na spisku izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do pet časova.

- Upozoravamo da su svi zakonski zastupnici i preduzetnici lično, materijalno i krivično odgovorni za tačnost dostavljenih spiskova - navedeno je u saopštenju.

Napominju i da će pripadnici MUP-a, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, proveravati i legitimisati zaposlene sa spiska. Oni za koje se utvrdi da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu i da nisu na radnom zadatku, odnosno da ne poseduju odgovarajući radni nalog, biće sankcionisani.

Zastupnici i preduzetnici se obavezuju da zaposlenima koji su od nadležnog organa dobili saglasnost za kretanje izdaju radni nalog ili drugi odgovarajući dokument iz koga će se utvrditi datum rada i priroda posla, kako bi se izbegle, odnosno unapred otklonile, moguće nejasnoće i nesporazumi.

Vlada Srbije je u cilju suzbijanja širenja virusa COVID -19 donela odluku o zabrani kretanja svih građana od 20 časova do pet sati ujutru.

 

Komentari (0)

Loading