Heliocentrična meteorologija otkriva: Zašto je Italija žarište pandemije i kada se u Srbiji očekuje kraj koronavirusa

Autor:

Vesti

19.03.2020

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inženjer Milan Stevančević, osnivač heliocentrične meterologije koja se bavi proučavanjem delovanja elektromagnetnih talasa sunca, ističe da sučeva toplota ne ubija viruse, već to radi UV zračenje

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stevančević navodi da virusi mogu opstati i u uslovima visokih temperatura.

- Toplota nema nikakvog značaj na viruse. Oni se mogu javiti i u peridu kada su visoke temperaturese. Virusi nestraju samo pod dejstvom UV zračenja - ističe Stevančević za RTS.

Prema njegovim predviđanjima, rast aktivnosti koronavirusa očekuje se nakon 21. marta kada će usled oblačnog vremena biti smanjen usled umanjenja indeksa UV zračenja.

- Iznad Srbije dolaze gusti oblaci koji će zatvoriti pristup UV zaracima. U tom periodu moguće je povećano dejstvo virusa - kaže Stevančević.

Zašto je Italija žarište?

Stevančević ističe da su vremenske prilike učinile da se u Italiji pojavi ovoliki broj obolelih i umrlih, što se neće desiti u Srbiji.

- Strujno polje prekrilo je italiju i potpuno ugasilo pristup UV zračenju - rekao je on.

Na kraju, inženjer Stevančević je istakao da će kraj aprila i početak maja biti period kada će na teritoriji Srbije u potpunosti prestati delovanje koronavirusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading