Meteorolog otkrio: Kakvo nas leto čeka posle ovakve zime?

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

03.02.2020

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Nedeljko Todorović uključio se u "Novo jutro" televizije Pink i odgovorio na pitanje koje nas sve interesuje: Da li uopšte možemo da očekujemo zahlađenje, da li će zaista pasti najavljivan sneg i povrh svega: Kakvo nas leto čeka posle ovakve zime?

RepublikaFoto: youtube.com/Happy Tv
Nedeljko Todorović

Todorović se za početak osvrnuo na vikend iza nas i visoke temperature koje su ga obeležile.

- To su ekstremi. Zabeležene su i ranije visoke temperature, a za februar je najviša izmerena temperatura iznosila 24,5 stepeni i zabeležena je davne 1899. godine.

Na pitanje da li su ovakve pojave pokazatelj da se naša klima menja i da dolazi do ozbiljnijih klimatskih promena, Todorović kaže:

- Same epizode ne govore o nekoj ozbiljnoj promeni klime, treba posmatrati mnogo duži period da bi se nešto zaključilo, ali poslednjih stotinak godina postoji blagi porast temperature, međutim te promene nisu toliko značajne. Što se tiče Beograda porast temperature u poslednjih sto godina iznosi oko stepen i po - kaže naš poznati meteorolog i pojašnjava da nema mesta strahu da ćemo imati vrela leta.

Todorović potvrđuje da nema nagoveštaja promena u vidu zahlađenja i većih snežnih padavina.

- Biće kraćih zahlađenja i manjih padavina, ali najverovatnije će se zabeleti samo travnjaci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading