NEPOŽELJNI NA LISTI CIA-E: Cecu vode kao teroristu, Lukas radio test na drogu

Autor: Tanja KOVAČEVIĆ

Vesti

29.01.2020

07:58

Amerikanci u svojoj domovini pored političara, vojnih i policijskih generala i trgovaca oružjem, ne žele da vide ni najtraženije srpske pevače. Zelenu kartu za ulazak u Ameriku godinama već nema Svetlana Ražnatović, kao i Aca Lukas.

ST/E. ČONKIĆ/ST/V.LUKIĆ
Ceca i Lukas

I Ražnatovićeva je na listi zabranjenih od 2003, kada je hapšena tokom akcije "Sablja". Kako su mediji pisali, u ambasadi Amerike zavedena je pod šifrom 410, koja označava "terorizam i terorističke grupe". Mediji su krajem prošle godine izveštavali o ukidanju zabrane, čak je i najavljena američka turneja. Međutim, američka ambasada ove informacije niti je potvrdila niti demantovala, navodeći da ne komentarišu pojedinačna izdavanja viza.

Kada je reč o Lukasu, Amerikanci su od njega tražili da uradi test na narkotike. U decembru 20128. u izjavi za Srpski telegraf otkrio je o čemu je reč:

- Tačno je da su od mene u procesu dobijanja vize tražili da uradim test na drogu. Tražili su oni svašta nešto samo da bi me odbili. Kada sam uradio nalaz mokraće, on je pokazao da u mom telu nema psihoaktivnih supstanci. Međutim, uprkos tome sam odbijen, navodno zbog porodičnog nasilja. Opet sam rešio da u martu zatražim vizu, pa ću videti šta će da kažu! Žao mi je što je publika koja me voli u Americi ostala uskraćena za moje nastupe.

Iz Amerike ne tako davno deportovana je Merima Njegomir. Naime, pre četiri godine ona je u Americi boravila sa turističkom vizom, tvrdila je da je na odmoru, ali joj američko imigraciono odeljenje nije poverovalo.

 

Komentari (0)

Loading