(FOTO) Predsednik Srbije čestitao Božić patrijarhu i vernicima, a posebno srpskom narodu u Crnoj Gori!

Autor: Republika

Vesti

07.01.2020

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima i, kako je naglasio, posebno srpskom narodu u Crnoj Gori i episkopima srpske crkve u toj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je u čestitki na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" juče poželeo patrijarhu, monaštvu, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve svako dobro i blagoslov.

Neka nam ovaj sveti praznik donese mudrost i istrajnost kako bismo učvrstili neprolazne moralne i duhovne vrednosti koje ujedinjuju ljude i koje otvaraju naša srca za svako dobro delo", naveo je Vučić.


Poželeo je i da "radosni praznik rođenja Bogomladenca da snagu da pobedimo sva iskušenja u miru i dostojanstvu".


Posebno ove godine, kako je naglasio, želi da čestita Badnji dan i Božić episkopima srpske crkve u Crnoj Gori i verujućem srpskom narodu u Crnoj Gori "koji najradosnije praznike docekuje sa strepnjom i zabrinutošcu zbog teških prilika u kojima se nalazi".

 

- Molimo se Gospodu da nam podari veru da zajednicki možemo da stvorimo bolji i srećniji život za sve nas i našu decu, da nam daruje bratske ljubavi kako bismo što više učvrstili temelje naše države u kojoj će svi ljudi dobre volje moći da žive u miru i blagostanju i da nam ojača nadu da ćemo svaki Božić sve radosnije dočekivati, uz svevremeni pozdrav - Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi - poručio je Vučić, uz fotografiju Hrama Svetog Save i slike badnjaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Breskvica

07.01.2020 11:12

Sta kaze Luna i gde je bila za Bozic? Dajte vise, ne ostavljajte nas bez njavaznijih informacija...

BEPA

07.01.2020 11:45

Мир божји, Христос се роди!

Odgovori 15 0
KPCT

08.01.2020 13:21

@BEPA - Ваистину се роди !!!!

Odgovori 13 0
Lea

07.01.2020 14:55

Vaistinu se rodi!

Odgovori 11 0