"Bio sam ozbiljno zabrinut za njen život" Oglasio se Igor Jurić o Monikinoj otmici!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

29.12.2019

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monika Karimanović (12) iz niškog naselja Suvi do pronađena je danas živa i zdrava u selu Pasjača kod Svrljiga, što je potvrdio i ministar policije Nebojša Stefanović. Otac Tijane Jurić, Igor Jurić rekao je da je bio veoma zabrinut.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Igor Jurić

- Moram priznati da sam bio ozbiljno zabrinut, s obzirom na to da nismo ništa znali o detetu 10 dana i znajući da je u pitanju devojčica od samo 12 godina, bio sam ozbiljno zabrinut za njen život - rekao je Jurić.

- Zahvalan sam svima koji su bili uključeni u potragu i doprineli da se slučaj uspešno reši. Posebno sam zahvalan desetinama hiljada ljudi koji su me ovih dana kontaktirali u nameri da pruže podršku i pomoć - dodao je on.

Policija i dalje traga za Ninoslavom Jovanovićem koji je u bekstvu. Majka mu je rodom iz sela Pasjala, a Ninoslav je letos bio tamo. Iako je prvobitno javljeno da Ninoslav Jovanović uhapšen, on je uspeo da umakne policiji, ali oni znaju tačno gde se on nalazi i drže ga u tom krugu.

Policija je danas locirala Ninoslava Jovanovića poznatijeg kao Malčanski berberin u trenutku kada je uključio svoj mobilni telefon koji je svih proteklih dana bio isključen. Jovanović je, prema saznanjima, krenuo sa otetom devojčicom ka Nišu iz okoline Knjaževca, a onda je, shvativši da ga je policija locirala u okolini sela Pasjača, pustio nesrećnu Moniku Karimanović koju je 10 dana držao kao taoca.

Prema saznanjima, u trenutku kada je shvatio da mu se policija približila, Malčanski berberin je otetu devojčicu pustio i zatim nastavio da beži. Pretpostavlja se da će Jovanović pokušati da pređe državnu granicu i pobegne u Bugarsku.

- Dete je u stabilnom zdravstvenom stanju, ali vidi se iscrpljenost na njoj - rečeno je.

 

 

Moniku je Jovanović oteo oko 7.30 sati 20. decembra kada je dete krenulo u Osnovnu školu "Zoran Đinđić" u Brzom Brodu. Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i verovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil, sivi "Punto" i oteo dete na putu do škole. U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamernih građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gde je otmičar krio malu namučenu devojčicu. Jovanović je na mnogim mestima oistavljao tragove kao što su otpaci od jela, ćebad i slično. Očigledno se dugo pripremao za svoj umobolni pir.

Ovaj osuđivani silovatelj i otmičar je odležao robiju od 12,5 godina za silovanje iz 2005. godine kada je napastvovao N.S. iz naselja Donja Vrežina koju je namamio tako što je rekao da zna frizerski salon gde može dobro da unovči svoju dugu crnu kosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading