Sprečio je masakr i spasio celo odeljenje, a sad je usledila nagrada

Autor: Blic

Vesti

21.12.2019

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavoljuba Stojadinovića, profesora fizičkog vaspitanja koji je 22. novembra razoružao Gorana Todorovića i njegovo III/3 Ekonomsko-ugostiteljske škole "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani, koje je nekoliko minuta kao taoce držao Todorović, Ministrastvo prosvete nagradilo je dvodnevnom ekskurzijom u Tršiću.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Slavoljub Stojadinović

Đaci i razredni starešina ovaj vikend provode u rodnom mestu reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića, po kome je obrazovna ustanova koju pohađaju, u stvari u njoj rade, i dobila ime.

- Deca su super raspoložena. Opuštena su, lepo se provode i uživaju. Obilazimo rodno mesto našeg velika, a u nedelju ćemo posetiti manastir Tronoša i Sunačnu dolinu - rekao je profesor Stojadinović i zahvalio ministru prosvete, kao i ljudima iz Loznice i Tršića na prijemu njegovih đaka.

Da podsetimo, Goran Todorović je u petak, 22. novembra,. tokom prepodnevne nastave, upao u srednju školu u Velikoj Plani i naoružan ušetao na čas filozofije. Đaci III/3 u prvom trenu nisu shvatili šta se dešava i pomislili su da je u pitanju neka vežba. Međutim Todorović je opasan brojim oružjem, puškama i bombama počeo da priča nepovezano. Jedna od učenica uspela je da pozove profesora fizičkog ove škole Slavoljuba Stojanovića.

On je upao na čas i zatekao dramatičnu situaciju. Iskoristio je trenutak kada je Todorović pogledao u drugu stranu i skočio na pušku kako bi mu je oteo. Đaci su u međuvremenu napustili učionicu. U tom rvanju sa Todorovićem, on je zapucao. Ispaljena su dva hica, ali srećom u plafon u učionici. Nakon toga profesor je uspeo da savlada Todorovića i zadrži ga dok nije stigla policija. Profesor fizičkog vaspitanja je u tom rvanju zadobio lakše povede ruke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading