NELEGALNA VILA NA NOVOM BEOGRADU dobila još jedan sprat

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored rešenja novobeogradske inspekcije za obustavljanje radova, u Ulici vajara Živojina Lukića 54 na Bežanijskoj kosi nelegalna vila dobija još jedan sprat. Ne samo da su radovi na objektu u punom jeku već su toliko uznapredovali da komšije sada mogu da vide i treći sprat nelegalne vile.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Radovi napreduju: Vila u Ulici vajara Živojina Lukića 54

Iz opštine Novi Beograd, na čijoj teritoriji se gradi objekat bez građevinske dozvole, navode da je slučaj prijavljen policijskoj stanici na Novom Beogradu. Povodom ovog slučaja, Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, kaže za Srpski telegraf da su nadležne službe uradile sve što je u njihovoj moći.

- Slučaj je prijavljen policiji i tu se sve nadležnosti opštine Novi Beograd završavaju. Uradili smo sve što je bilo do nas - kaže Šapić.

GRADILIŠTE ZATVORENO

U opštini navode i da je ovo gradilište zatvoreno, te da su ga inspektori koji su doneli rešenje o obustavi radova obeležili trakom. Reporteri Srpskog telegrafa su u više navrata proteklih dana obilazili ovu nelegalnu gradnju, međutim, nikakvih znakova da su radovi obustavljeni nije bilo.

- Opštinski građevinski inspektor nema mogućnost da ponovo zatvori gradilište koje je već jednom zatvorio, a skidanje trake je svakako suprotno zakonu i ide na odgovornost osobe koja je traku uklonila - navode iz Šapićeve opštine.

Nelegalni objekat odudara od okoline i zaklanja vidik žiteljima naselja

GNEV KOMŠIJA

Na pitanje da li je policija izlazila na teren po prijavi, iz opštine kažu da nemaju tu informaciju.

- Ne znamo da li je policija izlazila na teren jer nas ne obaveštavaju o svom radu, pa nas tako ni u ovom konkretnom slučaju o tome nisu obavestili - objašnjavaju oni.

Nelegalna vili koja niče u Šapićevoj opštini izazvala je i gnev komšija koje tvrde da ova kuća narušava izgled celog kraja jer gabaritima značajno odudara od okoline. Pored toga, ovaj nelegalni objekat zaklanja i vidik žiteljima naselja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading