Izbacite TV iz spavaće sobe što pre, a evo i zbog čega

Autor:

Vesti

19.11.2019

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalitetan san je od neprocenjive važnosti za organizam i za dobro funkcionisanje narednog dana. Istraživanja pokazuju da konstantna neispavanost može da dovede do ozbiljnih posledica po zdravlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zato je iz prostorije u kojoj spavamo potrebno izbaciti sve što nas razbuđuje i iritira, čak i na podsvesnom nivou, a to su televizor, LED svetla, nered i misli o poslu.

TV previše odvlači pažnju, a kada se uspavljujemo uz televiziju, makar uređaj bio i potpuno utišan, mozak će osloboditi hormone vezane za uzbuđenje i to će vas ipak razbuditi.

Kada legnete u krevet, sve brige vezane za posao ostavite na radnom stolu jer razmišljanje o obavezama remeti kvalitet sna i prolongira vreme uspavljivanja. Takođe, nemojte da poslednje što vidite pre nego što utonete u san bude gomila veša. Brojne studije su pokazale da nered i haos u spavaćoj sobi mogu ozbiljno uticati na san.

Naš um nesređenu spavaću sobu registruje kao nedovršeni zadatak, makar to bilo i na nesvesnom nivou.

Na kraju, izbacite i LED osvetljenje jer plava svetlost može uticati na kvalitet sna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading