OTKRIVAMO GLAVNOG NEGATIVCA: Inspektor Zečević ubica u "Senkama"!

Autor:

Vesti

16.11.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski inspektor Božidar Zečević, kog igra Marko Grabež, ubica je u seriji "Senke nad Balkanom"! Ovaj mladi pomoćnik inspektora Stanka Pletikosića (Andrija Kuzmanović) uspešno se uvukao u policijski milje kako bi kaznio sve koji su krivi za smrt njegovog brata Đorđa, ali i ostvario ciljeve koje je kao jedan od članova tajnog nemačkog društva Tule propagirao Obrad Savković (Bogdan Diklić).

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

U epizodama koje slede u ostvarenju kreatora i reditelja Dragana Bjelogrlića otkriva se da je Savković, kao mecena, uzeo pod svoje mladog Zečevića još od ranog detinjstva. On je odrastao u domu ratne siročadi, čije je finansiranje podržavao Savković, a mladog inspektora regrutovao za ostvarenje svojih ciljeva. Naravno, Savković je kao član Tule želeo likvidaciju kralja Aleksandra kao odmazdu za smrt šefa Crne ruke Dragutina Dimitrijevića Apisa, koji je zajedno sa više oficira bio optužen za veleizdaju i posle solunskog procesa streljan.

UBISTVA IZ UVERENJA

Dakle, Zečević je ubijao ljude iz uverenja, ali i zbog Savkovićevih naloga. Sudiji je, na primer, iskopao oči zbog nepravde, rukovođen krilaticom da je pravda slepa, grofu Rajačkom (Đorđe Kukuljica) odsekao noge, a oficiru Vidoju Stanisavljeviću (Srđan Timarov) iščupao jezik jer je ovaj više puta lažno svedočio. Ubistvo oficira Vidoja i njegove supruge bio je signal za penzionisanog policijskog inspektora Andru Tanasijevića Taneta (Dragan Bjelogrlić) da se uključi u poteru za ubicom. Njega je, kao i Pletikosića, kopkalo ko je izvršio ritualno ubistvo na tvrđavi Žrnov, u kome je brutalno likvidiran srpski vojnik i vezan ostavljen uz spomenik neznanom junaku, gde je krvlju bilo ispisano: "Vratio sam se". Ispostavlja se da je taj junak Zečevićev brat Đorđe, koji je tu sahranjen kao dete, a što nam prve epizode ove druge sezone "Senki" tek nagoveštavaju.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Ime ubice otkriva patolog Bojana Antić (Jovana Stojiljković), koja u spisku dece koja su odrasla u domu ratne siročadi pronalazi ime Božidara Zečevića. Da radnja serije bude zamršenija, a sumnje u to ko je glavni negativac porastu do maksimuma, ubijen je načelnik Dimitrijević (Branimir Brstina) kao ključni svedok koji je znao sve o Savkovićevim prljavim namerama. Njega su na kraju poslali u zatvor, gde je nađen obešen, ali su ga zapravo ubili tako što su mu sipali opijat u pasulj i onda obesili.

Druga sezona završava Titom

Kraj desete epizode uvodi nas u neizvesnu treću sezonu, u kojoj će jedan od glavnih likova biti Josip Broz Tito. On se pojavljuje kao čovek koji stiže u glavni grad Jugoslavije da pomrsi konce Bojani Antić, koja je u međuvremenu preuzela rukovođenje beogradskom ćelijom KPJ.

OSTAO JE SAMO JOŠ JEDAN

Živu glavu na ramenima ne spasava ni Obrad Savković, pa i on strada od ruke svog nekadašnjeg štićenika. Zečević je posle ovog ubistva krvlju napisao: "Ostao je samo još jedan", misleći na kralja Aleksandra. Ipak, inspektor Pletikosić stavlja tačku na zločine svog pomoćnika.

- Ja sam ti sve vreme verovao, a ti si mene lagao - rekao je Stanko Zečeviću pre nego što ga je ovaj upucao.

- Nisam ja tebe lagao, Stanko, ti samo nisi želeo da vidiš ono što ti je pred očima. Ne vidiš ni sad. Ti lažeš sam sebe, i to stalno. Samo znaš da služiš, jadan si... - izustio je glavni negativac i izdahnuo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vlajko

18.11.2019 08:03

Stvarno ste Indijanci...

Odgovori 12 0
australopithecus

18.11.2019 19:15

Kako vas nije sramota