Evo zašto je Brajović napisao sramno saopštenje: Voja brani Bjelu jer ga ovaj plaća

Autor:

08.11.2019

Jedno je solidarisati se s kolegom, a drugo kreirati priču da novinari konstruišu politički napad na glumca Dragana Bjelogrlića, i to bez argumenata. Tako je predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) Voja Brajović, koji glumi u Bjelogrlićevoj seriji "Senke nad Balkanom", što znači da ga plaća upravo Bjelogrlić, u ime UDUS isprva pokušao teatralno da nam objasni kako nije tema za novine što je glumčev sin izazvao težak udes vozeći bez dozvole.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Voja Brajović

Podsetimo, Aleksej Bjelogrlić (19) tada je vozeći bez dozvole prošao kroz znak stop i slomio nogu motoristi M. V. (39), na kog je naleteo u Karađorđevoj ulici u Beogradu. Nakon toga nije sačekao policiju. Posle teksta u Srpskom telegrafu Bjelogrlić je sazvao konferenciju za medije, na kojoj je, suočen sa našim pitanjima, na kraju i sam priznao da smo objavili istinu.

PRVI RAZGOVOR

Ali u saopštenju UDUS koje je objavljeno u listu Danas "UDUS: Bjelogrlić nije narodni neprijatelj, prekinite hajku" piše da su tabloidi izneli neistinite i netačne informacije o ovom slučaju.

Zašto me zovete telefonom, dođite da razgovaramo, rekao nam Brajović. I došli smo, ali njega u udruženju nije bilo

- Što vi sa mnom razgovarate telefonom? Što ne dođete u predsedništvo, pa razgovarate, što telefonom razgovarate? Dođite u predsedništvo da popijemo kafu i razgovaramo - poručio nam je Brajović u prvom telefonskom razgovoru. Otišli smo na Studentski trg, gde je sedište UDUS, međutim, Brajovićeve saradnice su nam rekle da glumac trenutno nije tu, pa smo ga pozvali da vidimo kad dolazi. Pošto nam se nije javljao na telefon, njegovim saradnicama ostavili smo tekst sa naslovom "UDUS: Bjelogrlić nije narodni neprijatelj, prekinite hajku" kako bi se uputio kad dođe u kancelariju šta tačno piše u saopštenju čiji je on predsednik.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragan Bjelogrlić

Kafu, nažalost, nismo popili, ali je sa nama posle nekoliko sati kontaktirao Brajović, izvinio se što nije bio tu i objasnio svoje stanovište:

- Namerno smo izbacili ime vaših novina, reč hajka je bila redakcijska stvar Danasa, ali to ne piše u našem saopštenju, i to ću im reći. Glupo je napisano u Danasu. Saopštenje se odnosi na sve, bez obzira na političko opredeljenje. Znate li koliko je bilo napada na Nenada Jezdića? Na Mikija Manojlovića, na Lazu, Koja, Sergeja Trifunovića? Glumci nisu narodni neprijatelji - naveo je Brajović.

HTEO DA POMOGNE

Pitali smo ga opet zašto onda tvrde da su o saobraćajnoj nesreći objavljene netačne i tendenciozne informacije kad smo precizno naveli šta se tačno dešavalo, a iz njegovog odgovora videlo se da uopšte nije upućen u detalje udesa.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Scena iz "Senki nad Balkanom"

- Rekli su tamo (na Bjelogrlićevoj konferenciji) da nije tačno. Netačno je da je pobegao sa lica mesta. Nije on otišao kući, nego je otišao da odveze tog čoveka u bolnicu. Ne bežimo od njegove krivice, pisalo je tamo da je platio 150.000 dinara, pa nije nego 120 evra! Piše, tamo su rekli 120 evra. Svoju krivicu svako neka nosi. Dragan je pokazao naslove novina. Nije pobegao, otišli su kod policije, zar nije bolje pomoći čoveku - nevešto je pokušavao da nam objasni Brajović.

ŠTA ZAKLJUČUJE UDUS

• apeluju na tabloide da prekinu hajku na glumca Dragana Bjelogrlića
  • "UDUS apeluje da tabloidi prestanu sa izvrtanjem činjenica i da se preko dece i članova porodica obračunavaju sa onima koji drugačije misle i slobodarski nastupaju", stoji u saopštenju
  •  dodaje se da "bez obzira na svoja različita životna i politička opredeljenja i uverenja, članovi Udruženja nisu nikakvi narodni neprijatelji, naprotiv"

Šta je sve skrivio Aleksej Bjelogrlić

• vozio bez dozvole
  • nije stao na znak stop
  • naneo teške povrede motoristi
  • napustio lice mesta
  • pretilo mu četiri godine
  • platio 1.200 evra da ne robija

Stršljen

08.11.2019 08:29

Teško je suditi kad saznaješ samo iz novina zato pravosudni organi treba da rade,a moguće je da novinari nisu moralno toliko posrnuli da pišu svašta.Ako ima istine,onda treba da se zabrinemo jer nam i glumci gube svaki vid časti,karaktera,nentaliteta.

Srđan

09.11.2019 10:02