Na autoputu preko 130 km na sat samo ako MUP proceni da je bezbedno!

Autor: Tanjug

Vesti

15.11.2019

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na autoputu će moći da se vozi brže od 130 kilometara na sat samo ako se promeni zakon, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović dodajući da će podržati izmenu zakona ako MUP proceni da je to bezbedno.

Foto: google.com/maps/prinscreen

- Iako razumem ljude da žele da voze većom brzinom, kada vide kakve autoputeve imamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova je to koje procenjuje koliko, gde i kako može da se vozi. Ako MUP kaže da može da se vozi brže od 130 km na sat, ja sam za to da se promeni zakon. Zna se šta je zakon, da se poštuje ili da se menja, ali da policija toleriše brzinu, to nije prihvatljivo - rekla je Mihajlović gostujući na Hepiju, saopštilo je ministarstvo.

Kako je rekla, bezbednost u saobraćaju je na prvom mestu i kada su u pitanju životi ljudi nikakve tolerancije u brzini vožnje nisu prihvatljive.


Podsetila je da je Vlada Srbije izmenila zakone i dozvolila da se maksimalna brzina sa 120 poveća na 130 km na sat, uzimajući u obzir činjenicu da se Koridor 10 završavao.

Mihajlović je tom prilikom uputila poziv svima da poštuju propise i ukazala na to da Srbija beleži manji broj stradalih i poginulih u odnosu na pre četiri godine i to za 40 odsto, navedeno je u saopštenju.
RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zoran Drobnjak

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak je prošle sedmice najavio da će to javno preduzeće predložiti MUP-u da se na autoputevima toleriše prekoračenje brzine od 20 kilometara na sat.


To znači, kako je tada rekao, da će na određenim delovima autoputeva biti dozvoljena maksimalna brzina i do 150 kilometara na sat.

Drobnjak je dodao da će se na delovima aut-puta gde je znakom predviđeno 130 kilometara na sat tolerisati vožnja do 150 kilometara na sat, a da će na delovima gde je maksimalna brzina, primera radi, 100 kilometara na sat, moći da se vozi 120 kilometara na čas.

Kako je naveo, to neće važiti za tunele, gde je, na primer, na Koridoru 11 ograničenje 80 kilometara na sat

Drobnjak je podsetio da je zakonom predviđeno da je maksimalna brzina na autoputevima 130 km na sat i dodao da se neće ići na izmenu zakona, već da će se tolerisati prekoračenje brzine od 20 kilometara na čas ukoliko se nadležni saglase.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading