Nikolina (4) borba ujedinila je Srbiju! Njegovi roditelji sada donose srećne vesti

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

30.10.2019

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maleni Nikola Pavlović otišao je pre godinu dana na lečenje u Italiju, nakon što se cela Srbija digla na noge da se što pre skupi novac za ovog dečaka koji boluje od neuroblastoma.

Foto: facebook.com/Ana Pavlovic
Maleni Nikola Pavlović

Njegovi roditelji sada imaju najbolje moguće vesti: Kontrolni pregled je pokazao da bolesti nema ni u tragovima.

- Borba još uvek traje, nije gotova ali ljudi, Nidža je jako hrabar i vidi svetlo iz ovog velikog tunela, jako je blizu njemu i gazi velikim koracima, trči da napokon izađe na sunce! Moj hrabri mali dečak! Moj junak! - stoji u objavi Nikoline majke Ane Pavlović.

Ona u izjavi za "Blic" kaže da Nidža trenutno prima četvrtu imuno terapiju, te da se oseća odlično, a lečenje napreduje više nego dobro.

- Poslednji rezultati su pokazali da bolesti nema ni u tragovima, što je najvažnije. Nakon još jedne imuno terapije i lekova, rade se kompletni rezultati, pa ćemo videti imamo li zeleno svetlo da se napokon zdravi vratim u Srbiju - objašnjava Ana Pavlović i dodaje da ako sve prođe po planu, očekuju da će se vratiti sredinom januara 2020. godine.

 

Da je bilo lako, nije. Roditelji Nikole Pavlovića u oktobru prošle godine su saznali da njihov sin boluje od najteže dečje bolesti - neuroblastoma.

Radi se o malignom tumoru koji nastaje od nezrelih nervnih ćelija. U Nikolinom slučaju, neuroblastom je, prema priči njegovog oca Nenada Pavlovića, zahvatio oko 70 odsto koštane srži, ali i deo kičme.

Bila je potrebna komplikovana operacija u inostranstvu, a za nju i kako to obično biva, odgomna, nezamisliva količina novca - čak 280.000 evra.

Tada se cela Srbija digla na noge. Počelo je prikupljanje novca na sve strane. Stigao je veliki broj poruka, organizovale su se humanitarne akcije širom zemlje, nije bilo mnogo vremena, ali Srbija nije izneverila - uspela je i ovaj put složno da skupi novac i tako spasi jedan mali život - život sada četvorogodišnjeg Nikole Pavlovića.

 

Majka se putem ove objave zahvalila i svim ljudima koji su tada pomagali, ali i onima koji su nastavili da pomažu i kada je Nikola otišao na lečenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading