Turistički potencijal Rume

Autor: Republika

Vesti

28.10.2019

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Između Save i Dunava u podnožju Fruške gore Ruma ima izuzetan turistički potencijal. Ovaj kraj bogat je kulturno - istorijskim blagom, a turistima nudi od sportsko - rekreativnog, nautičkog, lovnog, ribolovnog do izletničkog, seoskog i eko turizma.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Blizina Fruške gore nudi turistima prelepe pešačke i šumske staze sa izletištima i brojnim jezerima uz pogled na poznate fruškogorske vinograde. Jedina planina u Vojvodini pozanta je i pod imenom Srpski Atos zbog brojnih manastira od kojih su najpoznatiji Staro i Novo Hopovo, Vrdnik, Krušedol, Grgeteg, Jazak, Mala i Velika Remeta...

Nedaleko od Rume na levoj obali reke Save kod Hrtkovaca nalazi se svetski poznat arheološki lokalitet Gomolava, koji svedoči o životu od doba neolita. Riznica istorijskog bogatstva naroda koji su živeli i žive na ovim prostorima nalazi se u Zavičajnom muzeju u Rumi, koji je smešten u objektu podignutom 1772. godine od strane barona Marka Aleksandra Pejačevića.

Za sve ljubitelje sportsko - rekreativnog i izletničkog turizma tu je rumsko izletište Borkovac sa jezerom pogodnim za ribolov, veslačke sportove i osveženje od letnjih žega, trim i pešačkom stazom u Borkovačkoj šumi, otvorenim olimpijskim bazenom, spa centrom, restoranima i smeštajnim kapacitetima. Akumulaciono jezero Borkovac izgrađeno je 1970. godine i prostire se na 42 hektara.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Ruma

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading