Šta Ruma nudi investitorima?

Autor: Republika

Vesti

28.10.2019

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruma je već decenijama poznata po tradiciji uspešnog privatnog biznisa i ima brojne prednosti kada je u pitanju ulaganje. Pored svog geostrateškog položaja i blizine brojnih saobraćajnica, potencijalnim investitorima iz inostranstva grad nudi posebnu radnu zonu "Rumska petlja" koja se nalazi na raskrsnici autoputa E 70 i magistralnog puta M - 21 Novi Sad - Šabac.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Zona se prostire na 2.380 kvadratnih metara i u vlasništvu je opštine Ruma. U okviru zone moguća je izgradnja različitih postrojenja: fabrike, skladišta, sportsko - rekreativni centri... Jedini uslov za buduće investitore je da postrojenja ne štete okolini i zdravlju građana, a zabranjeno je skladištenje i proizvodnja opasnih materija.

U želji da privuku investitore iz opštine Ruma su ponudili konkurentne cene, odnosno niske naknade za uređenje i korišćenje građevinskog zemljišta, kao i niže komunalne i lokalne takse.

I sama opština se potrudila da budućim investitorima izađe u susret, pa im je na raspolaganju

Opštinski uslužni centar, Odeljenje za privredu i budžetposlove ekonomskog razvoja, kao i izdavanje građevinskih dozvola po ubrzanoj proceduri.

Cene u industrijskoj zoni, za buduće investitore, zavisiti od veličine zemljišta koje žele, infrastrukturnih zahteva i broja radnika koje zapošljavaju.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Ruma

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading