Neočekivani rezultati istraživanja: Mladi u Srbiji hoće da služe vojni rok!

Autor:

Vesti

21.10.2019

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki čovek u budućnosti će tokom života promeniti 14 profesija, a danas su među najtraženijim zanimanjima upravo ona koja do pre 10 godina nisu ni postojala.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Ovo je izjavio profesor na Filozofskom fakultetu Aleksandar Baucal tokom predstavljanja rezultata istraživanja o generaciji rođenoj između 2000. i 2013. godine, koje su zajedno sproveli "Direct media United Solutions" i "Ipsos Strategic Marketing".

Baucal je skrenuo pažnju na činjenicu da upravo to što se današnji tinejdžeri "ne obavezuju na jednu priču" može biti i dobra priprema za život kakav će oni voditi tokom narednih decenija.

Inače, ovo istraživanje o tzv. lajk generaciji pokazalo je da čak 84 odsto tinejdžera ne smatra da je novac merilo uspeha i više ceni ugled i čast nego novac, a 93 odsto je zadovoljno svojim izgledom i lišeno bilo kakve želje za popularnim estetskim korekcijama.

84 odsto tinejdžera ne smatra da je novac merilo uspeha

- Zanimalo nas je koliko se generacija Z ili kako smo je nazvali nakon što smo je bolje upoznali - lajk generacija - razlikuje od prethodnih i da li je spremna da se uhvati ukoštac sa svim što budućnost nosi - izjavila je Ljubica Vukčević, direktorka iz "Dajrekt medija".

Istraživanje je pokazalo da 77 odsto pripadnika ove generacije životnog partnera ne bi biralo na osnovu materijalnog stanja. Preko 90 odsto njih se ne slaže da ljubav ne uspeva gde vladaju nemaština i siromaštvo.

Još jedan zanimljiv podatak iz istraživanja je da 61% ispitanika podržava ideju ponovnog uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, a više od dve trećine anketiranih mladića ove uzrasne dobi iskazalo je spremnost da se odazove potencijalnoj vojnoj obavezi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading