Marić: Ne širim nacionalnu mržnju!

Autor:

Vesti

04.10.2019

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vanrednoj sednici Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneta je odluka o pokretanju pretkrivičnog postupka protiv TV Hepi i njenog urednika Milomira Marića, jer se u jednoj od emisija našalio sa profesorom Filozofskog fakulteta Danijelom Sinanijem.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Milomir Marić

Marić je za Srpski telegraf rekao da će ga šala verovatno ozbiljno koštati, ali da je ravnodušan prema tome što će se protiv njega voditi slučaj na sudu.

- Napravio sam šalu i nisam širio mržnju. Ponosan sam na Beograd u kome se ne broje krvna zrnca, posebno ne uglednim ličnostima. Pokretanje pretkrivičnog postupka doživljavam kao takmičenje u dodvoravanju demonstrantima, tako da sam ja potpuno ravnodušan prema tom postupku. Drugo, uopšte me ne interesuje šta misle urbani prostaci i glupaci, koji sebe smatraju srpskom elitom - smatra Marić.

On tvrdi da o Sinaniju nije kritički govorio zbog njegove nacionalne pripadnosti, nego da on kao profesor antropologije teško može da bude ekspert za srpske gusle.

- Našalio sam se da bi eventualno mogao da bude stručnjak za "roke mandoljinu". Čudno mi je bilo kako on da bude ekspert za proveru originalnosti doktorata Siniše Malog, jer smatram da su stručniji za to profesori FON, jer diplome tog fakulteta priznaju sve multinacionalne kompanije i tehnološki centri. Više bih verovao njihovim procenama nego profesora Sinanija - poručuje novinar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
jelka

05.10.2019 09:09

Ti si meta. Ti "moraš" da budeš kriv. Unapred si osudjen.