Zagorka Dolovac ističe: Zadovoljna sam promenama u Tužilaštvu

Autor: Tanjug

Vesti

03.10.2019

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Konačno možemo reći da je implementacija Zakonika o krivičnom postupku kojim je uvedena tužilačka istraga uspela", kaže za "Novosti" republički tužilac Zagorka Dolovac, dodajući da se stvari kreću nabolje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zagorka Dolovac

Ona navodi da su tužilaštva pokazala da su u stanju da usvoje krupne promene i odgovore velikim izazovima, ističući da je kao republički javni tužilac zadovoljna.

Komentarišući to što bi Srbija uskoro trebalo da potpiše sporazum sa Evrodžastom, međunarodnom organizacijom za pravosudnu saradnju, Dolovac kaže da se očekuje da sporazum bude potpisan početkom novembra.

- Ove godine smo postupili po 42 zahteva i zamolnice Evrodžasta i osnovali zajedničke istražne timove - kaže Dolovac i navodi da direktno sarađujemo sa 30 zemalja.

Dolovac je u četvrtak dobila orden Nacionalnog reda Legije časti u rangu viteza, kao najviše francusko odlikovanje, dok je njena zamenica Gordana Janićijević dobila orden Nacionalnog reda za zasluge u rangu viteza.

- Odlikovane smo zbog odlične saradnje koju imamo sa francuskim pravosudnim organima u poslednijh deset godina -, kaže Dolovac.


Na pitanje da li je rešavanje ubistva Brisa Tatona doprinelo tom međusobnom poverenju, pa i dodeli ordena, ona kaže:

- Slučaj tog ubistva bio je naš prvi kontakt sa francuskim pravosudnim organima. Reč je o kompleksnom predmetu koji je izazvao veliku pažnju domaće i francuske javnosti. Istrajali smo u tome da postupak dobije epilog na sudu, i da bude što pre i što kvalitetnije rešen. Danas imamo pravosnažne presude u odnosu na sve okrivljene, a francuski organi su shvatili da naše tužilaštvo radi posvećeno - kaže ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading