Krkobabić: Srbiji je neophodna nova agrarna reforma

Autor:

Vesti

27.09.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Palati Srbija održana je radna sednica Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, kojom su predsedavali kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić, ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj, i akademik Dragan Škorić, predsednik Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Milan Krkobabić

- U Srbiji je nužna nova agrarna reforma. Ona mora da obuhvati pitanja vezana za zemljišne odnose, odnosno posedovanja, raspolaganja i korišćenja, odgovarajuće organizacione oblike, odnosno poljoprivredna gazdinstva, zadruge i poljoprivredna preduzeća, ali i nove institucije, poput poljoprivredne banke i nove poljoprivredne komore. Ta reforma je imperativ za Srbiju, ali predstavlja i veliki izazov. Mora da bude sveobuhvatna, okrenuta ka infrastrukturi na selu, ali i da ima širi društveno-socijalni značaj - izjavio je ministar Krkobabić.

Posle uspešne akcije "500 zadruga u 500 sela" Krkobabić je najavio novu akciju preporoda 100 sela Srbije u pet južnih upravnih okruga - Topličkom, Jablaničkom, Pirotskom, Pčinjskom i Nišavskom.

- Sto sela u periodu od tri godine mogu da računaju na nove infrastrukturne projekte, na nove zadruge i multifunkcionalne objekte kako bi svako selo imalo zdravstvene, obrazovne i kulturne sadržaje koji bi mlade ljude opredelili da ostanu da žive na selu - izjavio je Krkobabić, istakavši neophodnu saradnju domaćina Srbije, lokalnih i republičkih vlasti.

Krkobabić je najavio novu akciju preporoda 100 sela Srbije u pet južnih upravnih okruga

Izjave u Palati Srbija danas su dali i potpredsednik Akademijskog odbora za selo prof. dr Milovan Mitrović, prof. dr Vladimir Goati, prof. dr Jovan Marić, fudbalski trener Milan Živadinović i mladi poljoprivrednik Stefan Neagić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading