Ovo su najbolji kadeti naše Vojne akademije: Čast je naša imovina

Autor: G. MITROVIĆ

Vesti

14.09.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Milićević (23) iz Čačka i Jelena Obradović (25) iz Beograda od ove subote su potporučnici Vojske Srbije i dvoje su od šestoro najboljih studenata koji će oficirske činove dobiti posle svečane promocije ispred Doma Narodne skupštine.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Stefan Milićević i Jelena Obradović

Srpski telegraf je ekskluzivno razgovarao sa njima dan pre najznačajnijeg datuma u njihovoj profesionalnoj karijeri. Ne skidaju osmehe sa lica, željno iščekujući događaj u kom će ponosno biti glavne zvezde.

- Pamtiću mnoge lepe trenutke sa prijateljima koje sam ovde stekao. Akademija me je potpuno spremila za oficirski poziv, razvila je sve moje kvalitete jer oficiri koji izađu odavde su kompletne ličnosti - priča za naš list Milićević.

On kaže da je odmalena imao želju da postane inženjer, ali je voleo i uniformu.

- Upisao sam Vojnu akademiju kako bih objedinio te dve ljubavi - dodaje mladić, koji je diplomirao s prosekom 9,88 na smeru vojno-mašinskog inženjerstva.

Dve godine duži put do cilja imala je lepa Beograđanka, koja je takođe želela da spoji dve ljubavi.

OBRADOVIĆEVA: Trebalo mi je vreme da se naviknem na pravila, ali je nošenje uniforme istinska čast

- Poziv lekara sam oduvek smatrala najhumanijim činom, a VMA mi je uvek ulivao veliko poverenje. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na sva vojna pravila, ali je nošenje uniforme istinska čast - reči su devojke koja sa prosekom 9,96 već od ponedeljka kreće da stažira.

Sa akademije, kaže, najviše će pamtiti divna prijateljstva među kadetima i veliku posvećenost profesora.

- Prošli smo dosta lepih i teških trenutaka zajedno. Profesori su uvek bili tu za nas, u svako doba dana i noći. Izuzetno je važna podrška porodice i starešina. Teški trenuci se zaborave, pa se pamte samo lepe stvari - navodi Obradovićeva.

Gde su mladi, neminovno sevnu i ljubavne varnice.

- Toga ima više u seriji nego u realnom životu. Između nas postoji pre svega veliko poštovanje, ali se svakako ne može isključiti ljubav - podvlači mlada oficirka, dok njen kolega pominje da je prisustvovao veridbi cimera sa kojim je četiri godine delio sobu.

 

GLOSA

OBRADOVIĆEVA: Trebalo mi je vreme da se naviknem na pravila, ali je nošenje uniforme istinska čast

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading