Stravična ispovest srpskog kamiondžije: Ne smeš ni da zaplačeš od muke da ti se suze ne zalede na licu!

Autor:

Vesti

31.08.2019

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko je posao kamiondžije krvav i težak i sa čime se sve ovi ljudi susreću na putevima koji ih razdvajaju od najmilijih, saznajemo iz priče G. V. vozača kamiona iz Beograda, koji vozi kamion po belom svetu. Prenosimo njegovu priču u celosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kažeš, lako je tebi rode. Putuješ, vidiš sveta, uživaš, a i lepe pare zaradiš. E, vidiš rode, sad ću ja tebi opisati moju "lepotu". Da li ti znaš rode, kako izgleda voziti po zaleđenim pustinjama Sibira ili golim vrletima turske. Da li ti znaš rode, kako izgleda voziti na minus 50 ili plus 50. Ne znaš rode, znam da ne znaš. Ne znaš ti rode, kako je kad ti se ugasi kamion na minus 50, a ti nemaš pojma šta mu je. Dal je zaledio il je nešto crklo, a ti ne smeš napolje bez postavljenih rukavica jer se prsti lepe za sve što dotaknu. Ne smeš ni da zaplačeš od muke da ti se suze ne zalede na licu. Ne znaš ti rode kako je to, kad ti kažu, "majstore" otvori obe strane i skini letve, a napolju pada kiša kao da je sudnji dan stigao.

Ne znaš ti rode, kakav je to osećaj kada ti pukne guma, a ti u sred nedođije na plus 50 i kusur. Prvo sediš pola sata nem od šoka i psuješ, psuješ sve po redu, i što treba i što ne treba, a onda izađeš napolje i menjaš točak jer nema ko drugi da to uradi. Ne znaš ti rode koliko je teška knedla u grlu, kada te dete pogleda suznih očiju i kaže "Jel moraš danas tata da ideš, meni je sutra rođendan". A ja rode sagnem glavu kao lopov koji je nešto ukrao. A ukrao sam rode, ukrao sam vreme, vreme koje nisam proveo sa svojim najmilijima. A vreme, vreme je rode najdragocenije na ovom svetu, jer jedino ono ne može da se vrati.

Ne znaš ti rode, ne znaš kako izgledaju prazni parkinzi evropskih autoputeva, ne znaš kako tutnji tišina kabine. Ne znaš ti rode ništa. Pa mi sad kaži kako je moj život dobar i kako uživam, putujem i lepe pare zaradim - napisao je vozač kamiona G. V. na svom Fejsbuk profilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading