Potpredsednik advokatske komore Beograda: Smeta im prodaja "Novosti", pa šire izmišljotine!

Autor:

Vesti

30.08.2019

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povezivati međusobno građane ili firme samo zato što su angažovali istog advokata maliciozno je, besmisleno i neprihvatljivo, poručuje potpredsednik Advokatske komore Beograda i jedan od naših najpoznatijih advokata Veljko Delibašić povodom teksta objavljenog na stranici Raskrinkavanje, projektu portala KRIK, vezanog za kupovinu kompanije "Novosti".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Veljko Delibašić

Podsetimo, firma "Medija 026", koja je deo poslovne grupacije smederevskog biznismena Bobana Rajića, kupila je kompaniju "Novosti" za 300 miliona dinara.

Nakon toga, KRIK je objavio tekst u kom osporava i proglašava sumnjivom ovu kupovinu i to bazira isključivo na činjenici da je beogradski advokat Igor Isailović zastupao "moćne klijente: Srđana Milovanovića, koji je nedavno kupio dve televizije sa nacionalnom frekvencijom TV Prva i O2, i Zvonka Veselinovića, čuvenog srpskog kriminalca", kao i Sinišu Malog i Anu Brnabić, "koja je, inače, prijateljica Sinše Malog iz školskih dana".

Delibašić za Srpski telegraf kaže da je osetio potrebu i dužnost, posebno s obzirom na funkciju koju obavlja u Advokatskoj komori Beograda, da odgovori na ovakve tvrdnje. Naš sagovornik naglašava da kodeks profesionalne etike advokata doslovno naređuje svakom advokatu da pruži pomoć bilo kom građaninu koji mu se obrati.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Novosti

- To što je neki advokat obavio svoju ustavnu, zakonsku, profesionalnu i građansku dužnost i pružio pravnu pomoć u skladu sa zakonom nikako ne može biti razlog za ovakve napade. Kritikovati ga zato što se časno bavi svojom profesijom je kriminalno i licemerno - tvrdi Delibašić i objašnjava:

- Kad kažem licemerno, mislim i na činjenicu koja je mnogo puta dokazana - da upravo oni koji napadaju advokate, kada im zatreba pravna pomoć, dolaze i za tu pomoć mole upravo one koje su do juče kritikovali.

Kako navodi Delibašić, kritika njegovog kolege Isailovića je toliko apsurdna da se može uporediti sa tim da neko kritikuje lekara zato što je ukazao pomoć pacijentu.

- Lično ovo vidim kao zloupotrebu novinarskog poziva i pokušaj da se časna advokatska profesija uvuče u dnevnopolitička zbivanja. Tužno je što zbog toga najviše trpe pravo i pravda - zaključuje Delibašić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading