Sveštenik napustio oltar u Šapcu i otišao za Nemačku da vozi autobus

Autor: Novosti, Republika

Vesti

30.08.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tiho i bez velike priče, sveštenik Petar Đukanovića (42) zahvalio je episkopu šabačkom Lavrentiju na poverenoj mu parohiji u tom gradu, predao je i dobio odgovor da može da napusti dužnost, jer je čvrsto odlučio da, sa porodicom, popadijom i dvoje dece, ode da živi i radi u Nemačkoj.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/pixabay/Googlemaps
Šveštenik napustio šabačku crkvu

Otac Pera, kako ga zovu kolege i vernici, već je "prešao" na novo radno mesto u Baden-Badenu, gde vozi autobus tamošnjeg prevoznika. Pre odlaska u Nemačku, pozdravio se sa najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donela čitave porodice. To je ujedno bilo i jedino obrazloženje zašto je predao parohiju.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu. Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gde je sedište Eparhije šabačke. Bio je sabrat sveštenika u ovdašnjoj Sabornoj crkvi, posvećenoj apostolima Petru i Pavlu.

- O kolegi i bratu u Hristu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio i u Jevremovcu i naselju Čavić, gde se protezala njegova parohija - kaže prota Slaviša Marković, starešina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim merilima, imao jednu od najboljih parohija. On će, kako saznajemo, nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vreme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading