OVO nikako nemojte da radite utorkom! Neće vam se isplatiti

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

27.08.2019

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad je reč o pozajmicama, čuvena rečenica Pere Ždere "rado ću vam vratiti u utorak" iz jednog od najomiljenih crtaća svih vremena "Popaja", nije postala legendarna pukim slučajem. Naime, postoji staro verovanje po kojem je utorak najgori za dan za novčane transakcije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Još su stari Indusi verovali da ovim danom vlada planeta Mangalvar, a koja je pod zaštitom Dartiputre, odnosno sina Zemlje i tla. Iako dosta manja od Zemlje, ova planeta ima mnogo veći, snažniji i dublji uticaj na živote ljudi.

Kako Mangalvar ima vrlo slične karakteristike kao Mars, i često se smatra "zlom" planetom koja podstiče na sukobe, a dan kojim ona vlada nikako vam ne može doneti ništa dobro.

Prema verovanju, ukoliko utorkom nekome pozajmite novac, možete se oprostiti od istog. Pare vam nikad neće biti vraćene, a velika je verovatnoća da ćete s tom osobom imati žestoku svađu koja će nepovratno uništiti vaš odnos. Indusi su u tolikoj meri bili sujeverni da čak ni najbližim članovima porodice nisu hteli da zajme novac kako se ne bi posvađali.

Utorkom pozajmica nikako...

Oslanjajući se na ovo verovanje i znajući da su šanse da će im novac ikada biti vraćen, zelenaši su podsticali klijente na pozajmicu da baš ovim danom od njih uzajmljuju pare kako bih zauvek "držali u šaci". Stari Indusi su duboko verovali da je utorak loš dan za bilo kakve finansijske transkacije, kao što je ulaganje novca u novi posao, velika kupovina i sl...

Bakrom protiv loše sreće

Ipak, postojao je način da se ublaži ovaj negativan uticaj "zle" planete ovim danima. Ukoliko već pozajmljujete pare utorkom, zatražite od osobe kojoj dajete novac da vam da bakarni novčić.Crvena boja se smatra srećnom, a moneta napravljena od ovog metala neutrališe negativan uticaj Mangalvara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading