Grad razorio Arilje, Lučane i Požegu - proglašena vanredna situacija

Autor: Tanjug

Vesti

05.08.2019

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opštinama Arilje, Lučani i Požega proglašena je vanredna situacija u mesnim zajednicama koje su u petak pretrpele veliku štetu od grada. Opštinske komisije procenjuju štetu u poljoprivredi i na nekoliko stotina objekata, zbog čije su sanacije stovarišta građevinskog materijala naručila dodatne količine crepa, prenosi RTS.

RepublikaFoto: youtube.com/TV Jasenica
Foto: Ilustracija

U Virovu je na snazi vanredna situacija, a radi se na popravci krovova koje je polupao grad. Iz opštine je vec interventno stigao crep za kuce koje su najviše stradale.

Dodatni problem je ogromna šteta u poljoprivredi, jer je to podrucje vec cetiri sezone pogođeno gradom.

- Naše useve je maltene devedeset posto uništilo, za ovu godinu, a i za narednu godinu što je najveći problem - rekao je Slavko Joksimovic, predsednik MZ Virovo.

Razmere štete vidljive su na svakom koraku, bilo da je rec o automobilima, objektima, usevima.

U području Lucana najveće štete grad je pričinio u Donjoj Kravarici i Lisu gde je oštećeno više od stotinu stambenih i pomocnih objekata.

 

 

Stete je bilo i u Guci gde su meštani već poceli da otklanjaju štetu, a deo troškova refundirace lokalna samouprava.

Usevi i voce u Donjoj Kravarici potpuno su uništeni, velika šteta pricinjena je takode i u Turici i Lisu. Opština Lucani priprema program pomoci, a do kraja nedelje znace se tacne razmere oštecenja, navodi Javni servis.

U požeškoj opštini, grad velicine teniske loptice naneo je povrede i dvojici žitelja Lopaša.

Nevreme koje je haralo zapadnom Srbijom pogodilo je takode poljoprivrednike u Toplickom okrugu, a u Blacu je Dom zdravlja ostao bez dela krova.

Olujno nevreme zahvatilo je i Kruševac, pa je uz pomoć vatrogasaca ispumpano šest hiljada litara vode. Komisije za procenu štete su na terenu, a u mesnim zajednicama koje su teško pogodene nevremenom na snazi je vanredna situacija.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading