"Gradska čistoća" traži veliki broj radnika!

Autor: Tanjug

Vesti

03.08.2019

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JKP "Gradska čistoća" kuburi sa brojem čistača ulica i radnika angažovanih na odnošenju smeća. Ova situacija predočena je u rešenju o rebalansu poslovanja komunalnog preduzeća, a, kako se navodi, previše je zaposlenih na poslovima administracije.

RepublikaFoto: Tanjug

Kako se navodi u planu poslovanja preduzeća za tekuću godinu, veliki je nedostatak neposrednih izvršilaca na terenu.

- Nedostaju radnici na iznošenju otpada, na čišćenju, radnici na deponiji, kao i reciklaži - stoji u izveštaju. - Osim toga, nedostatak vozača će se delimično prevazilaziti do kraja 2019. godine. Potrebe grada za povećanjem intenziteta i površina čišćenja i pranja, kao i povećanje broja korisnika usluga odnošenje otpada, za posledicu imaju povećavanje potrebnog broja radnika na obavljanju tih delatnosti.

Osim toga, kao problem zatečenog stanja u JKP "Gradska čistoća", navodi se da je 60 odsto zaposlenih u administraciji.

- U 2018. godini u stalni radni odnos je primljeno 1.000 radnika, a struktura novoprimljenih nije bila adekkvatna potrebama preduzeća - navodi se u dokumentu rebalansa. - Primljen je veliki broj radnika koji obavljaju administrativne poslove kod kojih čak ni stručna sprema nije bila adekvatna potrebama poslova u administraciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading