Uskoro na našim ulicama i kineski policajci!

Autor: Tanjug

Vesti

02.08.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović najavio je danas da bi na jesen u Srbiji mogao da počne da se realizuje projekat zajedničkih patrola kineske i srpske policije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- Očekujem da se to dogodi možda već početkom oktobra. Zavisiće od priprema - rekao je Stefanović novinarima.

Kaže da je ranije potpisan memorandum i da na osnovu toga Kina, kao odgovorna zemlja, priprema svoje policajce da dođu u Srbiju i budu ispomoć našoj policiji.

- Radi se o policjacima koji neće primenjivati policijska ovlašćenja, već će pomagati sprskim policajcima u komunikaciji sa kineskim drzavljanima, kao i u komunikaciji sa našim državnim organimima, kako bi njihova bezbednost bila veća na teritoriji naše zemlje. Nadam se da to možemo očekivati već na jesen, radi se o složenom projektu - rekao je Stefanović.

Ministar ističe da Kina neće da pošalje bilo koga već samo one koji su za to spremni.

RepublikaFoto: Tanjug/N. PANČIĆ
Nebojša Stefanović

- Ne mogu sada da kažem broj kineskih policajaca, ali to je nešto sa čim Srbija ima iskustvo. Na našim granicama su već godinama pripadnici policija Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije, u ciklusima sa 10 ili 20 policajaca koji pomažu oko migranata. Takođe, imamo 10 naših policajaca na granici između Severne Makedonije i Grčke - kaže ministar.

Dodaje da su na našoj granici turski policajci, kao pomoć za turske državljane koji putuju kroz našu zemlju, kao i da naši policajci patroliraju u Crnoj Gori tokom letnje sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading