CELA SRBIJA SE "CRVENI": Osim što je paklena vrućina, danas vreba još jedna opasnost, a u ovim gradovima je najgore!

Autor: Republika

Vesti

22.07.2019

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se danas vrednosti UV indeksa kreću od umerene (žuti alarm) do vrlo visoke (crveni alarm), pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), ali će se sutra, u utorak, gotovo cela Srbija zacrveneti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Vrlo visok UV indeks, nivo osam i devet, danas imaju Beograd, Palić, Sombor, Novi Sad, Loznica, Sremska Mitrovica, Niš, Leskovac, Dimitrovgrad, Peć, Prizren, Priština i Vranje.

Prema tabeli RHMZ, u utorak će cela Srbija biti pod uglavnom crvenim meteo alarmom, koji označavaju visoke i vrlo visoke vrednosti UV zračenja, dok će manji deo biti u narandžastoj zoni.

Savet je da se preduzmu mere zaštite - izbegavanje direktnog izlaganja suncu od 11 do 16 časova, da se treba skloniti u hladovinu, da se koristi odgovarajuća odeća, šeširi, naočari i zaštitna krema.

Veoma je važno pridržavati se ovih saveta, jer u suprotnom, dugo izlaganje suncu vodi organizam u kolaps. To su danas najbolje iskusile Nišlije.

Lekari niške Hitne pomoći imali su danas pune ruke posla zbog odraslih i dece sa zdravstvenim problemima koje je izazvalo previše vremena provedenog na suncu, rečeno je danas u Hitnoj pomoći Niša.

Ljudi su zvali uglavnom zbog kolapsa, a u večernjim satima su roditelji dovodili decu sa povišenom temperaturom uzrokovanom preteranom izlaganju suncu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading