Slobina majka se ubila zbog Mire!

Autor:

Vesti

09.09.2017

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka Slobodana Miloševića Stanislava ubila se zbog Mirjane Marković, tvrdi američka novinarka Lora Silber!

Tekst potpisa

- Miloševićeva majka se obesila posle svađe sa Mirom. Stanislava je doputovala u Beograd da u sinovljevom stanu čuva unučad, ali joj je Mira zalupila vrata pred nosem. Nekoliko sati kasnije, Stanislava je nađena mrtva. Sloba je navodno rekao prijatelju koji mu je pomogao da spusti telo: "Majka mi nikad nije oprostila Miru" - napisala je Silberova u knjizi "Smrt Jugoslavije".

TRAGIČNE SMRTI

Inače, američka autorka je devedesetih boravila u Srbiji i važi za najboljeg upućenog stranog novinara koji se bavio temom rasparčavanja Jugoslavije. Uradila je i intervju sa bračnim parom Milošević, a razgovarala je i s prijateljima nekada najmoćnijeg bračnog para u Srbiji. Po svemu sudeći, posebno se bavila pitanjem ličnih tragedija koje su obeležile život Miloševića.

- Ubrzo pošto je par maturirao, kad je Milošević imao 21 godinu, njegovu porodicu je potreslo samoubistvo oca Svetozara. Nastavnik ruskog i književnosti u rodnoj Crnoj Gori pucao je sebi u glavu kad je čuo da je jedan njegov učenik izvršio samoubistvo pošto je dobio lošu ocenu. Bilo je to jedno u seriji samoubistava u toj porodici. Kad je Milošević bio dečak, ubio mu se omiljeni ujak - napisala je između ostalog Silberova.

IZGUŽVANI SLOBA

Porodični prijatelj porodice Milošević Dragan Hadži Antić na pitanje da li je istina da je Stanislava Milošević podigla ruku na sebe nakon svađe sa snajom kaže:

- Neću da pričam o tome. I ono što znam ne bih vam rekao. O privatnom životu porodice Milošević i Marković nikada neću govoriti.

Međutim, bivši operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić tvrdi da je Markovićeva imala loš odnos prema Miloševićevoj porodici i da je tačno da se Slobina majka obesila zbog Mire.

- Znam za tu priču. Činjenica je da je Mira oduvek važila za osobu koja ima tešku narav i bila je vrlo bezobrazna i prema samom Miloševiću, ali i njegovoj majci i bratu. O muci koju je zadavala svima pričao nam je i lično Radmilo Bogdanović. Rekao nam je tad, između ostalog, i da mesecima ne mogu da nađu adekvatnu spremačicu za kuću Miloševića jer ih ona posle dva dana istera iz kuće: "Pa je l' vidite kako ide Milošević izgužvan, ona neće da ga ispegla, a tera svaku ženu koja uđe u kuću. I tako on ide na razgovore sa strancima..." - prepričava Spasić.

Razlaz i sa bratom

Milošević nije bio blizak ni sa bratom Borislavom. Iako su mu otac i majka bili Crnogorci, Slobodan se uvek deklarisao kao Srbin, dok se brat Bora izjašnjavao kao Crnogorac. 

Tako su i sahranjeni - Slobodan u Požarevcu, a Bora u Crnoj Gori, u selu Uvac kraj oca Svetozara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading